Tudi Maribor je v pripravah na nadaljevanje sezone doživel prvi poraz. V sedmi pripravljalni tekmi je bil od varovancev trenerja Krunoslava Jurčića boljši danski Esbjerg, ki je do zmage prišel v sedmi minuti srečanja, ko je nezbranost mariborske obrambe kaznoval Jorgensen. Mariborčani, za katere zaradi lažjih poškodb niso zaigrali Viler, Sallalich in Rahmanović, izven kadra pa je bil tudi Šme, so si po zaostanku priigrali nekaj lepih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.


Dvoboj se ni pričel po mariborskih željah, saj je Esbjerg povedel že v sedmi minuti. Po prostem strelu z desne strani igrišča je zaspanost mariborske obrambe kaznoval Jorgensen, ki se je znašel sam ob drugi vratnici. Danci so v nadaljevanju izpeljali še nekaj nevarnih akcij, Mariborčani pa so se po bledem začetku prebudili v zaključku prvega polčasa, ko so med 36. in 37. minuto poskusili s tremi streli. Kot prvi je po podaji Ibraimija sprožil Bajde, ki se je znašel za hrbtom danske obrambe, česar pa ni znal izkoristi v zaključku akcije. Po prvem kotu in izbiti žogi je z 20 metrov močno sprožil še Kabha, a je vratar Hojberg žogo izbil čez gol, v nov kot, po katerem je bil ob bližnji vratnici najvišji Tavares, ki pa je z glavo meril čez vrata Esbjerga. Bajde je vnovič poskusil v 42. minuti, ko je preigraval na levi strani kazenskega prostora, a meril v vratarja Hosbjerga, ki je bil nekaj sekund zatem že premagan. Po podaji Filipovića je Ibraimi žogo lepo odložil Kabhi, ki pa je po strelu z 20 metrov zadel desno vratnico in na odmor so s prednostjo odšli Danci.

Podobno kot v prvem, je tudi igra v drugem polčasa tekla po podobnem scenariju. Vijolice, ki so imele pobudo večji del polčasa, so se razigrale šele v zaključku dvoboja, ko je po predložku Filipovića z glavo meril Šuler, vendar streljal mimo leve vratnice. Omeniti pa velja še strel Ibraimija ob koncu srečanja, ko pa je bil Hojberg dobro postavljen.

MARIBOR 0:1 ESBJERG
Jorgensen (7′)
Maribor: Handanović, Hodžić, Šuler, Defendi, Janža, Kabha, Filipović, Ahmedi, Ibraimi, Tavares, Bajde. Igrali so še: Obradović, Vršič, Mertelj, Rajčević, Celar Trener: Kruno Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…