[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=128]

Mariborčani prvič v letošnji sezoni v domačem prvenstvu niso uspeli priti do zmage in treh točk. Sredin obračun z Viktorio iz Plzna je očitno pustil nekaj posledic pri četi trenerja Čačića. V Ljudskem vrtu, kjer se je sicer tokrat zbralo nekaj manj gledalcev, pa smo kljub temu lahko spremljali zanimiv obračun, s kar nekaj lepimi priložnostmi. Povedli so vijoličasti, ko je v 27. minuti v polno meril Tavares. Gostje se niso predali in so dolgo grizli, do izenačenja pa prišli v zaključku obračuna, ko je za izenačenje z mojstrsko potezo poskrbel danes zelo dejavni Lapadula.


V 5. minuti so prvi zapretili gostje, ko je v kazenskem prostoru sprožil Živec, a je Milec strel blokiral in žogo odbil v kot, po katerem pa gostje niso uspeli ogroziti vrat Handanovića. Vijoličasti so sicer držali posest žoge in pletli mrežo okrog goriškega gola, do prvega strela pa so prišli v 9. minuti, ko je nenatančno meril Arghus. V začetku 11. minute je z glavo po predložku Črnica sprožil Mendy, ki pa je meril preko vrat. Na nasprotni strani je nekaj sekund kasneje zapretil še Coda, ki je najprej iz igre vrgel Arghusa, nato pa iz razdalje preizkusil še sposobnosti Handanovića. Coda je še lepšo priložnost zapravil v naslednji minuti, ko je po kotu na drugi vratnici z glavo streljal preko gola. Goričani so bili tudi v nadaljevanju tekme zelo aktivni, v 21. minuti se je za strel iz bližine odločil Lapadula, a iz težkega položaja zgrešil vrata. V 26. minuti so po daljšem času zapretili tudi domači, Bohar je po prodoru žogo spravil do Dodleka, ki je streljal iz 20 metrov, a se je Cordaz izkazal z odlično obrambo. V naslednji minuti pa so domači povedli, Milec je z žogo v prazen prostor v ogenj poslal Mendya, ki je zavrnil do Črnica, ta pa je pred golom našel osamljenega Tavaresa, ki je žogo pospravil v nebranjen gol. Gostje so sicer zahtevali nedovoljeni položaj Tavaresa, ki pa ga ni bilo. Gol je zbudil domačine, tako je v 31. minuti iz velike razdalje nenatančno meril še Filipović. Za podoben poizkus se je dve minuti kasneje odločil tudi Coda, vendar tudi on meril nenatančno. Gostje so imeli v 36. minuti novo priložnost, Arghus je slabo izbil, saj je žoga prišla do N’Diayeja, a je v zadnjem trenutku žogo pred Senegalcem izbil Milec. V 42. minuti je N’Diaye po podaji Vetriha znova ogrozil mariborska vrata, a se je s pravočasno obrambo izkazal Handanović. V sodnikovem podaljšku je iz prostega strela dobrih 20 metrov gola proti vratom Maribora sprožil Lapadula, a meril točno v naročje Handanovića.

Strateg domačih Čačić je ob polčasu iz igrišča potegnil Arghusa, namesto katerega je zaigral Mertelj, v obrambo pa se je pomaknil Filipović. Uvod drugega polčasa ni prinesel lepših priložnosti, Goričani pa so nadaljevali s trdo in moško igro. V 53. minuti se je po hitrem protinapadu za strel odločil Lapadula, vendar slabo zadel žogo. V 55. minuti si je novo napako privoščil Handanović, a je Filipović uspel prestreči podajo Živca, ki je iskal osamljena Lapadula in Vetriha. V 56. minuti je Dodlek na sredini igrišča preigral rezervista Misuraco in krenil proti golu, kjer je na robu kazenskega prostora zaposlil Črnica, ki pa je iz desne streljal slabo. Dve minuti kasneje so imeli domači novo priložnost za povišanje vodstva. Po predložku Črnica je najprej streljal Milec, Jogan je strel blokiral, odbito žogo pa je v padcu preko gola poslal Mendy. Na nasprotni strani je sprožil Živec, ki je najprej preigral Milca, nato pa streljal nenatančno. V 69. minuti je po napaki Jogana do strela prišel tudi Bohar, a s strelom po tleh ni uspel ogroziti Cordaza. Goričani so tudi v nadaljevanju drugega polčasa poizkušali predvsem s streli od daleč, v 71. minuti je skušal Handanovića presenetiti Vetrih, vendar brez uspeha. Dve minuti kasneje so imeli domači novo priložnost za povišanje vodstva. Po predložku Črnica je najprej streljal Milec, Jogan je strel blokiral, odbito žogo pa je v padcu preko gola poslal Mendy. Na nasprotni strani je sprožil Živec, ki je najprej preigral Milca, nato pa streljal nenatančno. V 69. minuti je po napaki Jogana do strela prišel tudi Bohar, a s strelom po tleh ni uspel ogroziti Cordaza. Goričani so tudi v nadaljevanju drugega polčasa poizkušali predvsem s streli od daleč, v 71. minuti je skušal Handanovića presenetiti Vetrih, vendar brez uspeha. Dve minuti kasneje je Lapadula utekel pred branilce vijoličastih in po predložku iz leve sprožil mimo gola. V 81. minuti so gostje zahtevali prekršek Rajčevića nad Lapadulo, ki je padel na robu kazenskega prostora, a je piščalka sodnika Drečnika ostala nema. Minuto kasneje pa so Goričani uspeli priti do izenačenja, po podaji Code je mojstrsko zadel Lapadula. Gostje so po zadetku začutili priložnost še za en zadetek. V 86. minuti je na desni strani preigraval Bohar in padel na robu kazenskega, potem ko je Vetrih s podplatom startal na nogo obetavnega Prekmurca, Drečnik pa tudi tokrat ni zapiskal očitnega prekrška. V drugi minuti podaljška je do strela iz roba kazenskega prostora prišel rezervist Cvijanović, ki je meril proti oddaljenejši čuvaj mreže, a je veselje vijoličastih preprečil Cordaz, ki je žogo preusmeril v kot. V zadnji minuti so do zaključne žogice prišli tudi gostje, streljal je Misuraca, a so domači žogo izbili v kot, gostje pa po kotu niso uspeli resneje ogroziti vrat Handanovića, tekma se je tako končala z delitvijo točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…