Maribor bo v nadaljevanje državnega prvenstva krenil z zmago na zadnji pripravljalni tekmi. Premešana enajsterica trenerja Krunoslava Jurčića je za slovo od Turčije v Beleku po treh zaporednih porazih po preobratu ugnala Zoryjo iz Luganska, po jesenskem delu sezone tretjeuvrščeno ekipo ukrajinskega prvenstva.


Za razliko od minulih treh obračunov, ko so Esbjerg, Astana in Dnipro izkoristili in kaznovali zaspan začetek mariborske obrambe, je uvod srečanja z Zoryjo minili v znamenju premoči vijolic. Kljub temu pa so povedli Ukrajinci, po strelu z osrčja kazenskega prostora je vratarja Cotmana matiral Karavajev. Mariborčani so odgovorili po petnajstih minutah srečanja, ko je po samostojni akciji izenačil Mendy, ki je s strelom pod prečnik zadel za 1:1. Minuto po izenačenju je bil pri moštvu z vzhoda Ukrajine izključen Gordijenko, a se je tekma za razliko od obračuna z Videotonom, ko sodnik Borošak kljub prošnjam obeh trenerjev po sporni izključitvi Šmeja ni dovolil vstopa novega igralca, nadaljevala z enajstimi možmi na vsaki strani. Po slabi uri igre pa so varovanci trenerja Jurčića prišli do preobrata in vodstva, po kotu Marka Jankovića je bil pred golom Zoryje najspretnejši Mirza Mujčić, ki je v drugem poskusu žogo pospravil v ukrajinsko mrežo. Kot so zapisali na spletni strani mariborskega kluba, 21-letni branilec s švedskim potnim listom ekipi pridružil, ker po včerajšnjem 90-minutnem nastopu preostali igralci niso bili predvideni, da bi igrali tudi danes, zato so vijolice v dogovoru z organizatorji priprav lahko imele na voljo dodatnega člana.

MARIBOR 2:1 ZORYA LUGANSK
Mendy (39′), Mujčić (59′); Karavajev (24′)
Maribor: Cotman, Hodžić, Rajčević, Mujčić, Viler, Dervišević, Sallalich (75′ Vokić), Janković, Bohar, Mendy, Celar. Trener: Kruno Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…