Celjski niz neporaženosti je naposled le končan. Po 224 dneh so Celjani prvi poraz doživeli v tekmi z Mariborom, ki so ga grofje v letošnji sezoni že dvakrat ugnali. Vijoličasti so na Areni Petrol v statistiko vpisali še sedmo zaporedno ligaško zmago, potem ko je po zanimivem prvem polčasu, v podaljšku le-tega celjsko mrežo z mojstrovino načel Mendy. V drugem polčasu je bila predstava nekoliko slabša, igra se je znova razživela v drugi polovici polčasa, ko so Mariborčani z zadetkom za 0:2, po kotu Ibraimija je zadel Ndiaye, odločili obračun.


Do uvodnega poizkusa so v peti minuti srečanja prišli gostje, Mendy je izsilil prekršek dobrih 23 metrov od gola, a je poizkus Ibraimija končal nad golom Celja. V 11. minuti sporna situacija v kazenskem prostoru gostov, saj je po strelu Sunnyja žoga Stojanovića zadela v roko, sodnik Kajtazović ni pokazal na belo točko, čeprav bi verjetno moral, s tem pa izzval glasne proteste domačih gledalcev, ki so se zbrali v lepem številu. Pet minut zatem je na nasprotni strani poizkušal Sallalich, vendar tudi on meril nenatančno. Celjani so z borbeno igro gostom žogo redno odvzemali na sredini igrišča in nato s hitrimi protinapadi pretili predvsem po levi strani igrišča, kjer je igral Verbič. V prve pol ure brez večje nevarnosti, vse dokler ni v 30. minuti potegnil prav omenjeni Verbič, z lepim preigravanjem osmešil Filipovića in žogo spravil do Vrhovca, ki je nevarno sprožil z 20 metrov, Handanović pa je z nekaj težavami okroglo usnje uspel ukrotiti. Domači kapetan je s podobnega položaja poizkušal tudi minuto kasneje, a je bil mariborski čuvaj mreže dobro postavljen. Vijoličasti so najresneje zapretili v 36. minuti, ko pa vztrajnost Tavaresa ni bila poplačana, čeprav se je zdelo, da bo žoga po strelu z roba kazenskega prostora končala v celjski mreži, pa je poizkus v daljši, desni, kot končal tik nad prečnikom. V uvodu 41. minute so si najlepšo priložnost prvega polčasa pripravili še Celjani. Aktivni Verbič je potegnil po levi strani kazenskega prostora, iz igre vrgel Šulerja, močno sprožil proti golu Handanoviću, ki pa je strel nekako le odbil, v nadaljevanju pa je žogo pred Bajdetom odbil Filipović. Mariborčani so hitro odgovorili, saj je dve minuti kasneje s prostega strela sprožil Viler, meril v levi kot, a je Kotnik uspel izbiti v kot. Ko je že marsikdo menil, da se bo polčas končal brez zadetkov, pa je kot strela z jasnega udaril Mendy in z diagonalnim strelom s 30 metrov zadel v levi kot celjski vrat.

Potem ko uvod drugega polčasa ni prinesel večjega vznemirjenja, še najbolj vroče je bilo v drugi minuti nadaljevanja, ko je Miškić podstavil nogo po strelu Sallalicha, žoga pa je za las zgrešila okvir celjskih vrat. V 64. minuti je bilo precej nevarneje pred golom Maribora, ko je po desni strani igrišča potegnil Klemenčič, podal pred gol, kjer se je do žoge dokopal Handanovića, a mu je ta ušla, po nekaj težavah pa jo je le uspel spraviti v varen objem. Tudi v nadaljevanju drugega polčasa je bilo priložnosti malo, pri gostih je slabo zaključil Stojanović, Celjani pa so poizkušali v 74. minuti, ko je po levi strani igrišča pobegnil Verbič, pred golom iskal enega od soigralcev, a je žoga končala v naročju Handanovića. Nevarnejša je bila situacija pet minut kasneje, ko se je po prostem strelu z leve strani pred golom znašel Miškić, a sprožil preko gola. Mendy je imel v 80. minuti, potem ko je pred kazenskim prostorom žogo spretno odvzel Sorii, možnost, da s podajo do osamljenega Tavaresa odloči zmagovalca, a žoge ni želel oddati, Kotnik je pravočasno krenil iz vrat in blokiral strel Francoza. Celjski vratar se je izkazal tudi tri minute zatem, ko je imel precej prostora na vrhu kazenskega prostora Bohar, saj je Prekmurec lepo sprožil, a je Kotnik s parado odbil preko gola. A že po podaji iz kota se je mreža Celja zatresla drugič, po predložku Ibraimija je še na drugi zaporedni tekmi zadel Ndiaye in odločil zmagovalca.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…