V Kidričevem se obeta zanimiv sosedski dvoboj med Aluminijem in Mariborom. Če so v preteklosti ob podobnih srečanjih običajno v boljšem položaju na prvenstveni lestvici bili Mariborčani, so tokrat stvari nekoliko obrnjene, saj si Kidričani po dveh krogih s stoodstotnim izkupičkom delijo prvo mesto na lestvici, medtem ko vijoličasti zaostajajo za dve točki.


Aluminij je odlično vstopil v novo sezono, v prvem krogu so na domačem terenu premagali Celjane, nato pa na gostovanju osvojili vse tri točke proti Triglavu. Četa Oliverja Bogatinova je na obeh tekmah pokazala karakter in psihološko trdnost, saj je v obeh primerih zaostajala, a se nato vrnila v igro in izid obrnila v svoj prid. Je pa to lahko tudi opozorilo, saj bi morebitni zaostanek proti Mariboru pomenil bistveno težje delo za pozitiven rezultat kot doslej. Kidričane v začetku letošnje sezone krasi strelska učinkovitost, doslej so šumari zabili pet zadetkov in to s petimi različnimi strelci.

Maribor po drugi strani še vedno nastopa v evropskih pokalih, v četrtek so vijoličasti ponovno garali za pozitiven rezultat proti gruzijski Čihuri, že naslednji četrtek pa jih čaka težko gostovanje na Škotskem. Maribor je v prejšnji sezoni v obeh primerih slavil v Kidričevem, tokrat pa bodo ob natrpanem urniku težavo predstavljali tudi težki vremenski pogoji, česar se dobro zaveda gostujoči strateg Darko Milanič: “Aluminij ima v letošnjem prvenstvu dve zmagi. Pokazal je kvaliteto in ti zmagi nista bili slučajni. Vemo kaj nas tam čaka. To zdaj že ponavljamo isto zgodbo, ko si sami zakuhamo, a tokrat si želim videti moštvo, katero bo nastopilo suvereno, ne glede na neprijeten termin, ko bo zelo vroče. Naše misli morajo biti usmerjene, da to tekmo dobimo.”

Kot je že običajno se tudi tokrat v Kidričevem ob terenu obetajo polne tribune in izjemna navijaška kulisa. Nedeljsko popoldne bo še toliko bolj zanimivo, saj je napovedan množičen prihod mariborskih Viol, ki na tej tekmi praznujejo 29. obletnico obstoja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…