Pri mariborskem prvoligašu so včeraj izvedeli, da bodo zadnji dve domači tekmi letošnje sezone odigrali pred prazno južno in severno tribuno, za nameček pa je zadnji večni derbi v Stožicah klubsko blagajno osiromašil za kar 15 tisočakov. Zgolj dan kasneje je na Mladinsko ulico priromala nova denarna kazen.


Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je Mariborčanom v povezavi s tekmo z Gorico, ko so vijoličasti slavili štirinajsto zvezdico, izdal račun v višini 4.300 evrov. V višino denarne kazni je všteto prižiganje bakel na tribuni, metanje bakel v ograjeni del igrišča, množično prižiganje bakel na tribuni, predvsem pa vdor na igrišče večjega števila članov organizirane navijaške skupine. Disciplinski sodnik je pri tem upošteval olajševalna okoliščino v obliki pisni izjave kluba, a je pri izreku kazni upoštevano tudi dejstvo predkaznovanosti.

Kaznovana sta bila tudi Koper in Krško. Primorci bodo zaradi šestih rumenih kartonov odšteli 360 evrov, 240 evrov lažji pa je proračun Krčanov, saj so Posavci v tekmi z Aluminijem nastopili brez prisotnosti glavnega trenerja, pri višini zneska pa je bila upoštevana tudi predkaznovanost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…