V Ljudskem vrtu sta se v prekmursko-štajerskem derbiju merila Maribor in Mura 05. Muraši so se znova držali tradicije in Mariboru niso uspeli ukrasti kakšne točke, ki je tako po dveh zmagah znova prišel do zmage in treh točk, s katerimi si je po spodrsljaju Olimpije v Novi Gorici priigral deset točk prednosti. Prvi junak tekme je bil zagotovo Agim Ibraimi, ki je po dveh tekmah prepovedi igranja, na današnji tekmi prikazal odlično predstavo, saj se je dvakrat vpisal med strelce ter ob koncu tekme še podal za zadetek Berića.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 30. krog. Glavni sodnik: Matej Jug.
Maribor: Ljudski vrt, 3500 gledalcev.

MARIBOR 4:0 MURA 05
Strelci: Ibraimi (6, 22), Cvijanović (51), Berić (89)

Maribor: Handanović, Milec, Mevlja, Arghus, Viler, Ibraimi, Filipović, Cvijanović (80 Mertelj), Mezga, Tavares, Fajić (42 Berić). Trener: Darko Milanič.
Mura 05: Draković, Majer, Kurbus, Maruško, Travner, Vaš (68 Vinko), Mlinarić (56 Barbič), Rep, Šimić, Ploj, Sačer. Klop: T. Cipot, Morec, Barbič, Bohar, Vinko. Trener: Ante Šimundža.

 

2′ – Mariborčani so prišli do prve priložnosti. Iz kota je podal Mezga, najvišji v skoku je bil Arghus, ki pa je meril mimo vrat Drakoviča.
3′ – Le minuto kasneje so vijoličasti prišli do nove priložnosti. Zmožnosti bivšega soigralca je s strelom iz trinajstih metrov preizkusil Fajić, Drakovič pa se je izkazal z lepo obrambo in žogo odbil v kot.
6′ – Prvi poizkus Prekmurcev, iz leve strani je prosti strel izvedel Šimić, meril v okvir vrat, vendar Handanović s strelom ni imel večjih težav.

6′ – GOOOOOL! Po hitrem protinapadu Mariborčanov pa že prvi zadetek. Po desni strani je Murašem pobegnil Ibraimi, ki se je po dveh tekmah prepovedi igranja vrnil v moštvo. Ibraimi je uspel priti v kazenski prostor Mure, kjer je s strelom v daljši vratarjev kot premagal nemočnega Drakoviča.

8′ – Dinamičen začetek tekme v Ljudskem vrtu, do nove priložnosti so prišli črno-beli, Handanović je Sačerjev poizkus z glavo uspešno zaustavil.
12′ – S strelom iz roba kazenskega prostora je poizkusil s strani Maribora posojeni vezist Rep, a meril naravnost v naročje Handanovića.
17′ – Muraši so na svoji polovici ukradli žogo, ki jo je preko sredine igrišča popeljal Šimić, ki je žogo podal na desno stran do Ploja, ki je po prodoru proti sredini igrišča sprožil iz roba kazenskega prostora, a so njegov poizkus uspešno blokirali domači branilci in žogo odbili v kot.

22′ – GOOOOL! Mariborčani vodijo že z dvema goloma prednosti, znova je zadel Ibraimi, ki je Drakoviča premagal iz dobrih dvajsetih metrov s strelom v spodnji desni kot vratarja.

24′ – Na Ibraimija je prepoved igranja na dveh tekem vplivala zelo dobro, znova je namreč prišel do priložnosti, potem, ko je prodrl v kazenski prostor Mure in z močnim strelom stresel prečnik. V nadaljevanju akcije je s strelom poizkusil še Viler, ki pa je zadel le zunanji del mreže.
27′ – Maribor še vedno vrši pritisk proti vratom Mure. Potem, ko je bila žoga nekaj časa v posesti črno-belih, so po hitri akciji vijoličasti prišli do nove priložnosti, v kazenskem prostoru je žogo do Tavares spravil Milec, kapetan Mariborčanov je poizkusil s strelom iz obrata, vendar meril mimo gola.
32′ – Po krajšem zatišju je iz prostega strela iz dobrih petindvajsetih metrov poizkusil Šimić, ki pa ni resneje ogrozil mariborskega gola.
35′ – Znova priložnost za črno-bele, Repu so Mariborčani pustili nekaj več prostora, zato se je odločil za strel iz petindvajsetih metrov, a meril mimo desne vratnice Handanovića.
38′ – S strelom iz razdalje so tokrat poizkusili tudi Mariborčani, natančneje dvakratni strelec Ibraimi, čigar strel pa ni končal v okviru vrat.
41′ – Nevaren predložek v kazenski prostor Maribora je poslal Travner, Handanović pa je žogo še pravočasno izbil pred napadalci v črno-belem dresu.
42′ – Pred koncem prvega polčasa pa že prva menjava, zaradi poškodbe je iz igrišča odšepal Fajić, priložnost za igro pa je dobil Berić.
45′ – Tik pred iztekom rednega časa je z novim poizkusom od daleč poizkusil Rep, ki je dobro meril, a je Handanović z dobro obrambo njegovo namero uspešno prebral.

 

48′ – Do prve priložnosti v drugem polčasu so prišli Muraši. Znova je od daleč meril Rep, tudi tokrat pa je njegov poizkus z lepo parado obranil Handnović, ki je žogo preusmeril v kot, ki pa ga gostje niso najbolje izkoristili.

51′ – GOOOOOL! Na desni strani pred kazenskim prostorom sta kombinirala Ibraimi in Milec, slednji je poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer so branilci Mure pozabili na Cvijanovića, ki je utekel iz drugega plana in neoviran premagal zopet nemočnega Drakoviča.

54′ – Prvi rumeni karton na tekmi, hiter protinapad Mure je s prekrškom na sredini igrišča zaustavil Filipović.
56′ – Ante Šimundža je posegel po prvi menjavi, iz igre je odšel Mlinarić, vstopil pa je Barbič.
60′ – Mariborčani so po ukradeni žogi na sredini igrišča, hitro krenili v protinapad. Tavaresa je s podajo v prazen prostor lepo zaposlil Ibraimi, na drugi strani je bil osamljeni Berić, a se je Tavares raje odločil z samostojno akcijo in na robu kazenskega prostora padel in izgubil žogo. Po hitrem protinapadu so do strela prišli Prekmurci, s strelom iz leve strani je poizkusil Šimić, znova pa Handanović ni imel težav.
64′ – Šimić je skušal mariborska vrata ogroziti s strelom iz razdalje, Handanović pa je žogo izbil nazaj v polje.
67′ – Barbič je s prekrškom dvajset metrov od gola podrl Berića in bil kaznovan z rumenim kartonom. Po poizkusu Ibraimija iz prostega strela se je z lepo obrambo izkazal še vratar Mure Drakovič.
68′ – Strateg Mure Šimundža je posegel še po drugi menjavi, namesto Vaša je v igro vstopil Vinko.
71′ – Tavares je z lepim predložkom zaposlil Berića, ki pa je bil v skoku malce prenizek, da bi lahko ogrozil prekmurska vrata.
75′ – Milanič je ob visokem vodstvu ponudil priložnost mlademu Stojanoviću, ki je zamenjal Mezgo. Takoj po menjavi je prekršek nad Berićem na sredini igrišča storil Šimić, ki mu je Jug pokazal rumeni karton.
78′ – Rumeni karton je Jug pokazal še Vinku, ki storil prekršek nad Cvijanovićem.
80′ – Po nekaj minutah brez priložnosti so vijoličasti znova pritisnili, po podaji Tavaresa je iz roba kazenskega prostora najprej poizkusil Berić, čigar strel so Muraši blokirali. Nekaj sekund kasneje je po prodoru na levi strani iz bližine poizkusil Ibraimi, Drakovič je strel blokiral, žoga se je odbila do Stojanovića, čigar strel pa so uspešno blokirali gostujoči branilci.
81′ – Milanič je izvedel še zadnjo menjavo, v igro je vstopil Mertelj, igrišče pa je zapustil Cvijanović.
84′ – Eno najlepših priložnosti na tekmi je zapravil Berić, ki je ostal sam pred vratarjem Drakovičem, a mu je prekmurski čuvaj mreže po  ležernem poizkusu Berića strel zaustavil. Nekaj sekund kasneje so do priložnosti prišli tudi črno-beli, od daleč je poizkusil Sačer, njegov strel pa je švignil tik nad vratnico.
86′ – Nove cvetke Handanovića, ki je žogo podal na nogo “soigralca” Ploja, ki kot posojen igra pri Muri, a mladi napadalec, tudi ob dobrem posredovanju Handanovića, darila ni uspel izkorisiti.

89′ – GOOOOOL! Potem, ko nekaj minut prej ni uspel izkoristiti lepe podaje Vilerja, je bil v drugo bolj uspešen. Po podaji Ibraimija, ki je znova prodrl po desni strani, je iz bližine zadel z glavo.

Avtor: Peter Dominko

Foto: Jure Banfi 

{quickgallery}MariborMura_27-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…