Zadnja tekma pred dvotedenskim reprezentančnim premorom bo jutri odigrana v Stožicah. Olimpija, ki bo skušala pred domačimi gledalci prekiniti točno 200 minut dolg strelski post, se bo pomerila z velenjskim Rudarjem, ki bo v prestolnico pripotoval močno oslabljen, saj bo gostujoči strateg Jernej Javornik pogrešal kar tri branilce.


“Proti Celju žoga ni hotela v mrežo, to se v nogometu dogaja, zato se nima smisla vračati v preteklost. Kot sem že dejal, fantom za borbenost in pristop nimam kaj očitati, glede strelske forme pa sem prepričan, da bo prišla v pravem trenutku. Na tekmo z Rudarjem se pripravljamo kot na vsako drugo, poznamo njihove prednosti in slabosti, vendar vse skupaj moramo še udejanjiti v praksi. Verjamem v naše nogometaše, da bodo storili vse, da točke ostanejo doma,” pred četrtim pomladanskim obračunom poudarja ljubljanski strateg Marko Nikolić, ki znova ne bo smel računati na Danka Lazovića, saj srbski reprezentant še vedno ni bil registriran za nastop v zeleno-belem dresu. Tako bodo skušali Ljubljančani tretji zadetek v nadaljevanju sezone iskati brez izkušenega napadalca.

Tako bo eno pomembnejših vlog v fazi napada znova odigral Miha Zajc, ki si je z dobrimi predstavami v nadaljevanju sezone priigral tudi poziv Srečka Katanca, ki je mladega Šempetrčana prvič povabil v člansko izbrano vrsto Slovenije. “Tekma z Rudarjem je za nas izjemnega pomena. Svojega ‘jokerja’ smo že porabili, sedaj pa nam ne preostane nič drugega kot da v nedeljo opravičimo vlogo favorita. Naš naslednji nasprotnik je zelo neugoden, vsi znajo igrati nogomet in so zelo nevarni iz hitrih protinapadov. Glede na to, da je na začetku spomladanskega dela obramba močnejši del moštva, si želim in upam, da se nam bo odprlo tudi v napadu,” dodaja Zajc.

Na strani gostov iz Velenja bo rezultatska neobremenjenost, a vseeno ni odveč omeniti, da bodo borbeni knapi v Stožicah zaigrali brez trojice pordečelih branilcev – Elvedina Džinića, Jake Ihbeisheha in Davida Kašnika. Velenjčani, ki so v obeh jesenskih dvobojih z Olimpijo prejeli kar devet zadetkov, se v Ljubljano ne bodo odpravili z belo zastavo. “Pred nami je izjemno zahtevna in težka tekma, v tekmo bomo morali kreniti hrabro, le tako se lahko nadejamo pozitivnega rezultat,” napoveduje Mario Babić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…