[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=10]

Strateg vijoličastih Ante Čačić je danes v primerjavi z obračunom proti Birkirkari zamenjal kar deseterico nogometašev, v prvi enajsterici je začel le Jasmin Handanović. Gostje iz Kopra so zaigrali v najmočnejši postavi, prvič v tej sezoni je zaigral tudi Ivica Guberac, manjkal pa je poškodovani Damir Hadžić. Zgrešen termin srečanja, ob začetku tekme je termometer kazal kar 36° Celzija, ni privabil večjega števila gledalcev, tisti, ki pa so prišli pa so se v glavnem posedli po senčnih predelih tribun, kljub visoki temperaturi pa niso bili prikrajšani za točo zadetkov in lepo predstavo svojih varovancev.


Mariborčani so povedli iz prve priložnosti, v 4. minuti je kot iz desne izvedel Bohar, pred golom pa je bil najspretnejši Mendy, ki je žogo iz bližine spravil mimo bivših soigralcev. V 8. minuti pa prvo razburjenje, na polovici Mariborčanov je Guberac s komolcem v predel obraza udaril Ploja, ki je obležal, sodnik Perić pa je pustil nadaljevanje igre.V 12. minuti je po kotu z glavo poizkusil Črnigoj, vendar meril preko domačih vrat. V 19. minuti so se prvič oglasili tudi člani Viol, po začetni vzpodbudi navijačev pa so znova zapretili domači. V prostor je utekel Mendy, ki je sicer želel žogo podati do Ploja, ki pa ni prišel do nje, iz drugega plana pa je do strela prišel Bohar, ki pa je meril v vratarja Nenezića. Visoke temperature so vplivale tudi na ritem srečanja, saj si nogometaši obeh ekip v nadaljevanju niso pripravili večjih priložnosti. Mariborčani so sicer držali žogo v svoji posesti, a so gostje povzročali nekaj težav z visoko postavljeno obrambo. Naslednji strel tako beležimo ob koncu 31. minute, ko je iz roba kazenskega prostora mimo gola sprožil strelec uvodnega zadetka Mendy. V 39. minuti bi lahko gostje po seriji kotov izenačili, saj je Handanović žogo izpustil iz rok, a so domači žogo uspeli izbiti in krenili v hiter protinapad, najprej je iz roba kazenskega prostora meril Ploj, a so Koprčani strel odbili na gol črti, do žoge je pritekel Bohar, ki jo je iz 12 metrov rutinirano pospravil v gol in tako povišal vodstvo. V 43. minuti priložnosti na obeh straneh, najprej je iz dobrih 25 metrov streljal Guberac, na nasprotni strani pa je skušal Ploj žogo spraviti preko vratarja gostov, a je meril preslabo. Zadnji so v prvem polčasu zapretili gostje, znova so bili nevarni po kotu, najprej je streljal Ćovilo, a so domači nogometaši strel bl0kirali, nato pa je iz razdalje meril še Pučko, ki pa je streljal ob levi vratnici Handanovića.

Mariborčani so drugi polčas začeli z željo, da kar se da hitro odločijo zmagovalca, saj so že v 2. minuti nadaljevanja povišali vodstvo. Po podaji Mertlja je iz leve strani z lepim udarcem proti oddaljeni vratnici zadel Črnic. Minuto kasneje so poizkušali tudi Koprčani, a je Guberac iz desne meril naravnost v naročje Handanovića. Slednji so poizkusili tudi v 52. minuti, ko je po prekršku Guberac poslal predložek v kazenski prostor, tam je bil najvišji Ćovilo, ki je podaljšal do Galešića, ta je streljal mimo vrat. V 55. minuti je na semaforju pisalo že 4:0, še drugič v desetih minutah je zadel Črnic. Predložek iz desne je poslal Bohar, na prvi vratnici se je žoge z vrhom glave na rahlo dotaknil Mendy, osamljenemu Črnicu pa na oddaljeni vratnici ni bilo težko še drugič matirati nemočnega Nenezića. Vijoličasti se kljub visokemu vodstvu niso zaustavili, v 59. minuti je iz razdalje streljal Mertelj, vendar meril v naročje koprskega čuvaja mreže. V 67. minuti so bili znova po prekinitvi nevarni gostje, po prostem strelu iz desne, ki ga je izvedel Guberac, je bil pri oddaljenejši vratnici najvišji Ćovilo, ki pa je streljal mimo vrat. Minuto kasneje nova priložnost za povišanje vodstva, po predložku Mejača je bil pred golom prenizek Ploj, ki ga je žoga preletela. V 71. minuti je po prodoru in kontaktu s Črnigojem v kazenskem prostoru padel Mejač, sodnik Perić pa je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je s strelom v spodnji levi vratarjev kot uspešno izvedel Ibraimi. 5:0 za Maribor. Koprčani so nato uspeli znižati izid, po prekršku nad Šturmom je prosti strel iz več kot 30 metrov izvedel Guberac, ki je poslal predložek v kazensko prostor, Handanović je obstal na mestu, žoga pa se je od vratnice odbila v gol. V 78. minuti je s strelom poizkušal še mladi Reja, a zgrešil vrata, dve minuti kasneje pa je poizkus Šturma iz roba kazenskega prostora ukrotil Handanović. V naslednjem napadu so nato zapretili tudi vijoličasti, Fajić je meril proti drugi vratnici, žoga pa ni za veliko zgrešila leve vratnice. V 85. nova priložnost za znižanje vodstva Maribora, Koprčani so sicer protestirali, a je Handanović po poizkusu Šturma žogo zaustavil še preden je s celotnim obsegom prečkala golovo črto. Goliada pa se kljub zaključku srečanja še ni prenehala, po Ibraimijevem strelu iz roba kazenskega prostora je moral nenezić še šestič po žogo v svojo mrežo. Znova strel proti oddaljeni vratnici. Ibraimi bi lahko že v naslednji minuti povišal vodstvo, saj se je znašel sam pred vratarjem, a tokrat meril mimo leve vratnice, kar je bila tudi zadnja obetavnejša priložnost na srečanju polnem zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…