Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je imel po minulem vikendu znova precej dela z izrekom disciplinskih kazni. Najvišja denarna kazen je znova doletela Maribor in Olimpijo, ki bosta morala zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev plačati več kot dva tisoč evrov.


Viole so v štajerskem derbiju na Areni Petrol na tribuni prižgale večjo količino bakel in poškodovale stole, ob upoštevanje predkaznovanosti pa bodo morali Štajerci odšteti 2.100 evrov, še 250 evrov višja kazen pa je bila izrečena Olimpiji. Green Dragons so med tekmo s Koprom žaljivo skandirali, odvrgli goreče predmete na igralno površino in povzročili prekinitev tekme. Tudi v primeru Ljubljančanov je bila upoštevana predkaznovanost.

Po 300 evrov bodo morali zaradi štiri rumenih in rdečega kartona odšteti Domžalčani in Velenjčani, blagajna Krškega pa je lažja za 200 evrov, saj so Posavci kršili predpise NZS in so na tekmi nastopili brez prisotnosti glavnega trenerja – Rok Zorko namreč še ni bil naveden kot trener. Tomislav Barišić, Denis Halilović in Mateo Mužek bodo po izključitvi v minulem krogu izpustili srečanja 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije.

Dolg je tudi spisek kaznovanih klubov 2. SNL. Proračun novomeške Krke je zaradi štirih rumenih in rdečega kartona lažji za 200 evrov, isti znesek pa bosta morala plačati tudi Brežice in Zarica. Slednja je namreč v tekmi s Krko nastopila brez trenerja, saj Erik Kržišnik nima primerne trenerske licence. Kranjskemu Triglavu je bil izrečen ukor, saj dva igralca nista upoštevala protokola in nista imela ustrezne opreme ob njenem pregledu pred začetkom tekma, zaradi česar se je le-ta pričela s petminutno zamudo.

Denis Cerovec in Timotej Mate bosta izpustila eno tekmo. Slednji, ki je tudi član mlade reprezentance, je bil izključen zaradi žaljenja sodnika, pri izreku kazni pa je bila upoštevana olajševalna okoliščina, saj se je Primorec po končani tekmi sodniku opravičil za nešportno vedenje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…