Mariborčani so generalko pred sredinim obračunom z nemškim Schalkejem, s katerim se bodo v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov pomerili za preboj v nadaljevanje Evropske lige, opravili z odliko. Čeprav so Radomljani zapretili že v uvodnih sekundah, je nadaljevanje srečanja teklo po željah Maribora. Podobno kot v pokalni tekmi s Krko je dvakrat zadel Bohar, med strelce sta se vpisala še Tavares in Sallalich, častni zadetek za goste pa je prispeval Zavrl, ki je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko.


Gostje so ubrali recept z minulega kroga, ko so Celjani mrežo Zavrča zatresli že po enajstih sekundah, Radomljani so bili blizu zadetka že v šesti sekundi, ko so silovito krenili s sredine igrišča, z 20 metrov je nevarno sprožil Smrtnik, vendar meril nekoliko mimo leve vratnice. Mariborčani so odgovorili s silovitim pritiskom, v tretji minuti je dvakrat sprožil Vršič. Radomljani so prvi strel z roba kazenskega prostora blokirali, nekaj sekund kasneje pa je po prodoru Zahovića streljal še z leve strani kazenskega prostora, a se je na pravem mestu pojavil Rems in žogo odbil v kot. Nato pa sedma minuta in neumnost izkušenega Šulerja, ki je v kazenskem prostoru odrinil Stoiljkovića, sodnik Bukovec je pokazal na najstrožjo kazen, ki pa je gostujoči kapetan Zavrl ni izkoristil, saj je meril mimo leve vratnice. Nadaljevanje je bilo nekoliko mirnejše, a zgolj do 24. minute, ko je najprej po prodoru z leve strani igrišča zapretil Vuk, a je Handanović strel zaustavil. Vijoličasti so krenili v hiter napad, za strel z razdalje 30 metrov se je odločil Sallalich, Blažević je strel odbil, a le do osamljenega Boharja, ki se je znašel na pravem mestu in žogo poslal v nebranjeno mrežo. Dve minuti kasneje so domači še povišali svoje vodstvo, tudi tokrat po odbiti žogi. Po akciji domačih je do strela z 12 metrov prišel Vršič, Blažević se je sicer izkazal z odlično obrambo, a se je žoga tudi tokrat odbila do moža v vijoličastem, tokrat do kapetana Tavaresa, ki se je veselil še 130. zadetka v dresu Maribora. Gostje so bili po nekaj minutah znova nevarni, z roba kazenskega prostora je meril Stoiljković, a se Handanović tudi tokrat ni pustil premagati, Radomlje pa so bili hitro zatem kaznovane še tretjič. S sredine igrišča je potegnil Tavares, pretekel polovico igrišča, nato pa po podaji z leve na drugi vratnici zaposlil Sallalicha, ki je z 11 metrov sprožil v spodnji desni kot in zadel za 3:0. V 34. minuti je imel priložnost za povišanje vodstva še Zahović, a z glavo za las meril mimo leve vratnice. Štiri minute kasneje nova priložnost gostov, po predložku Želka je mimo leve vratnice streljal Stoiljković. Radomljani so za zaključek prvega polčasa zapretili še v sodniškem dodatku, ko je Filipović po prekršku na desnem robu kazenskega prostora prejel rumeni karton, Balkovec pa je po prostem strelu Handanoviću povzročil precej preglavic z obrambo.

Drugi polčas so Mariborčani odprli precej bolje kot prvega, že v drugi minuti nadaljevanja je dlani Blaževića ogrel Filipović, ki je neuspešno streljal z razdalje. Ko so gledalci v Ljudskem vrtu še protestirali na račun odločitve sodnika Bukovca, ki ob desnem robu igrišča ni pokazal na prekršek Centriha nad Tavaresem, je slednji v 57. minuti z globinsko podajo na levi strani igrišča zaposlil prodirajočega Boharja, ki je z žogo naredil še korak ali dva in z rutiniranim strelom v daljši vratarjev kot zadel še drugič danes in četrtič ta teden. Po nekaj mirnejših minutah so se Radomljani le veselili zadetka, po prostem strelu Balkovca je bil v 69. minuti pred golom domačih najvišji Zavrl, ki se je s strelom v desni kot vsaj deloma odkupil za zapravljeno enajstmetrovko. V 74. minuti, takoj po vstopu v igro, je bil blizu zadetka še rezervist Vrhunc, po podaji z desne strani ob bližnji vratnici zatresel le zunanji del mreže. Tri minute kasneje so gostje ostali brez izključenega Centriha, ki je prejel še drugi rumeni karton, in vijoličasti so po tem znova prevzeli pobudo. V 80. minuti so po daljšem času zapretili tudi domači, prosti strel z leve strani igrišča je izvedel Ibraimi, Blažević je ostal vkopan na črti, a ga je rešila desna vratnica. V 84. minuti odlično posredovanje Handanovića, ki se je izkazal po strelu Gajića. Mladi napadalec se po predložku z leve strani igrišča ni najbolje znašel pred golom in priložnost po drugem zadetku je splavala po vodi. Za konec srečanja pa je še eno priložnost zapravil Zahović, ki je meril nekoliko z desne, a meril preko vrat.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…