Na drugi tekmi 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo Maribor na domačem terenu gostil Gorico. Dvoboj bo pomemben za obe ekipi, saj je to zadnja tekma za domačine pred gostovanjem v Stožicah in prav gotovo bodo vijoličasti želeli ohraniti točkovno razliko pred derbijem, medtem ko Novogoričani še lovijo svoje prve spomladanske točke in so se s slabim startom v drugi del prvenstva priključili v boj za obstanek.


Mariborčani so v prejšnjem krogu s težavo osvojili vse tri točke, potem ko je odrešilni zadetek za minimalno zmago na gostovanju v Kidričevem zabil Luka Zahović. Po tekmi je ponovno veliko prahu dvignilo sojenje, a kljub temu je potrebno poudariti, da v dosedanjih dveh spomladanskih krogih Maribor ni bil na nivoju, ki ga je kazal večji del jesenskega dela. Vijoličasti so večji del dvoboja v Kidričevem bil popolnoma anemični in prebudila jih je šele (pre)stroga izključitev Aleksa Pihlerja, ki bo dvoboj z Gorico spremljal s tribune. Zaradi kartonov ne bo v kadru niti Dina Hotića, a se po drugi strani po poškodbi vračajo Martin Milec, Mitja Viler in Marko Šuler. “Na zadnjih desetih uradnih tekmah smo zmagali osemkrat. Vmes so se postave spreminjale, imamo pa jasno zastavljen načrt. Proti Aluminiju smo odigrali slabše, kot bi morali, vendar smo zmagali, ko smo se spet držali načrta. Zaradi njihove postavitve in specifike igrišča je bilo težko priti do priložnosti, zato smo začeli igrati drugače, kot smo predvideli. Ko smo popravili zadeve, je bilo v 2. polčasu boljše. Tudi na tej tekmi to mora obveljati. Na domačem igrišču, v boljših razmerah, verjamem, da bomo povrnili dinamiko in našli ustrezne rešitve proti obrambi tekmecev,” pred dvobojem razmišlja domači trener Darko Milanič, ki pa tokrat ne bo prisoten na domači klopi, saj je med tednom zaradi komentiranja sojenja po tekmi proti Aluminiju prejel tekmo prepovedi opravljanja dolžnosti. Glede na tradicijo prihaja gostovanje Novogoričanov v Ljudskem vrtu v pravem času za štirinajstkratne državne prvake, ki so na medsebojnih prvenstvenih dvobojih zmagali na zadnjih šestih tekmah in v tem obdobju zbrali gol razliko 21:1.

Po drugi strani Gorica z novim trenerjem nikakor ne ujame prave forme. Novogoričani so nazadnje v prvenstvu zmagali 7. oktobra, ko so v Kranju bili uspešnejši od Triglava. Od takrat so na devetih tekmah osvojili vsega točko, do tekme v Ljudskem vrtu pa so zbrali šest zaporednih porazov. V dveh spomladanskih delih najboljšo formo kaže povratnih v moštvo Etien Velikonja, ki je zabil tri od štirih zadetkov Primorcev, a šest prejetih v 180 minutah gotovo povzroča velike skrbi strategu Nerminu Bašiću, ki tokrat zaradi kartonov ne bo mogel računati na napadalca Andrijo Filipovića. “V Maribor se odpravljamo v zahtevnem položaju, ampak želimo si dokončno prekiniti negativen niz in verjamem, da nam bo to uspelo. Motivacija mora biti vedno enaka. Maribor velja za najuspešnejši klub v Sloveniji in to zagotovo predstavlja dodatno željo po dokazovanju. Pokazati moramo svoj pravi karakter in garati celotnih 90 minut,” pred dvobojem razmišlja 29-letni vodja goriške obrambe Uroš Celcer, ki bo v Ljudskem vrtu imela veliko dela. Gorica je že devet prvenstvenih dvobojev brez zmage proti Mariboru, na zadnjih šestih je proti vijoličastim zabeležila poraz, na zadnjih štirih pa ji sploh ni uspelo zatresti mreže nasprotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…