Pred varovanci trenerja Krunoslava Jurčića je prva tekma v sklopu priprav na nadaljevanje sezone. Mariborčani se bodo v Moravskih Toplicah, ob 14:30, pomerili z madžarskim drugoligašem ZTE-jem iz Zalaegerszega. Vijolice ne bodo zaigrale v polni zasedbi, saj ima Jurčić nekaj težav s sestavo enajsterice.


Aleksandru Rajčeviću in Welleju Ndiayeju, ki sta se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe pred dnevi šele priključila treningom, se bo ob igrišču pridružil Matej Palčič. Primorec je jeseni opravil operacijo kolena, po prihodu v Prekmurje pa še ni treniral. “Lepo je trenirati, a najlepše je igrati. Vse, kar počenjamo na treningih, moramo prenesti na igrišče. Prva tekma sodi v obdobje, ko bodo igralci preživeli na igrišču po 45 minut. Izvedba še ne bo v ospredju, še manj rezultat. Pomembno bo, da igralci ustvarjajo avtomatizme v igri in da ne izgubijo občutka za prostor, kar je bistvenega pomena v teh trenutkih, ko je poudarek na kondicijskem delu. ZTE bo tekmec po meri za uvod, tako smo tudi sestavljali program. Razdelili bomo minute in predstavili novince. Rajčević in Ndiaye še nista nared za tekmovalne napore, nekaj skrbi pa povzročajo težave s Palčičem, ki edini ni treniral z ekipo ob prihodu v Moravske Toplice. Natančnejši pregledi bodo pokazali dejansko stanje,” je mariborski strateg dejal za klubsko spletno stran.

Jurčić lahko v Moravskih Toplicah računa na osemindvajseterico nogometašev, med njimi so štirje vratarji in trije upi mladinske šole, nekaj nogometašev se je začasno ali za stalno odpravilo v nova klubska okolja: “Vse je potekalo po načrtu, pravično. Ob koncu jesenskega dela smo ob skupnem dogovoru strokovnega dela rekli nekaterim igralcem, da si skušajo najti klube, kjer bodo imeli več priložnosti za igro. Mladi bi lahko z nami kakovostno trenirali, a ne bi imeli minutaže, ki je nujna za nogometni razvoj. Naredili smo nekaj sprememb, poskrbeli za osvežitev ekipe in verjamem, da smo na dobri poti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…