[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=89]

V Ljudskem vrtu smo lahko nocoj spremljali vrhunsko predstavo predvsem s strani domačih nogometašev, ki so kar petkrat premagali vratarja Celjanov Kotnika, ki pa je bil praktično najboljši mož gostujoče ekipe, saj je z nekaj posredovanji svojo ekipo rešil še večjega poraza. Že uvod tekme in dva zadetka Tavaresa sta nakazala na odlično predstavo, gledalci pa so lahko v nadaljevanju tekme spremljali odlične poteze svojih ljubljencev. V 24. minuti je vodstvo povišal Mertelj, v začetku drugega polčasa pa se je z lepim zadetkom izkazal še Bohar. Po dobri uri igre je znižal Čadikovski, dvajset minut pred koncem srečanja pa je končni izid postavil Mendy. Lepa popotnica pred tekmo v Plznu.


Gostujoči strateg Miloš Rus danes ni mogel računati na kapetana Sebastjana Gobca, tudi domači trener Ante Čačić pa je imel po reprezentančnih obveznostih nekaj pomislekov o začetni enajsterici. Manjkala sta poškodovana Arghus in Dejan Mezga, kaznovani Nejc Mevlja, Agim Ibraimi pa je potem, ko je odigral celotno tekmo proti Bolgariji, tudi tokrat dobil prosto, saj ga ni bilo med osemnajsterico izbrancev. Še pred uvodnim žvižgom pa so se v klubu zahvalili Jasminu Handanoviću za sto odigranih tekem v dresu vijoličastih.

2′ – Prvi so zapreitli domači, po lepi podaji Mendya je iz roba kazenskega prostora preko gola sprožil Mertelj.
5′ – GOOOL! Mariborčani so povedli. Žogo je na robu kazenskega prostora ustavil Črnic, jo spravil do prodirajočega Vilerja, ki je podal pred gol, kjer se je najbolje znašel kapetan vijoličastih Tavares, ki je žogo iz bližine pospravil v mrežo gostov.
6′ – GOOOL! Še drugič je v manj kot minuti zadel Tavares. Po desni strani je krenil Bohar, ki je z lepo podajo zaposlil Tavaresa, ta pa je s strelom po tleh proti oddaljeni vratnici še drugič matiral Kotnika.
12′ – Nova velika priložnost za vijoličaste. Po predložku iz leve se je Tavares znašel sam pred Kotnikom, ki pa je tokrat pokazal vratarske kvalitete in žogo odbil v kot.
14′ – Prva priložnost za Celjane, Verbič je žogo uspel spraviti mimo Handanovića in Rajčevića, a je bil slednji dovolj hiter, da jo je izbil pred golovo črto.
19′ – Dve poizkusa Mariborčanov, obakrat pa se je izkazal gostujoči čuvaj mreže. Najprej je odbil Tavaresev strel iz roba kazenskega prostora, v nadaljevanju akcije pa se je izkazal še ob Mendyevem poizkusu iz bližine.
24′ – GOOOL! Maribor je zadel še tretjič! Potem, ko jih skušali Celjani stisniti visoko pred golom Handanovića, so Mariborčani uspeli izigrati postavitev gostov in krenili v hiter napad. Do žoge je v kazenskem prostoru prišel Tavares, ki je bil hitrejši od Kotnika, ki je šel iz vrat, iz desetih metrov je v nadaljevanju akcije zadel Mertelj.
33′ – Nova priložnost za povišanje vodstva. Mendy je bil hitrejši od svojega čuvaja Žitka in se znašel sam pred Kotnikom. Na desni strani je imel osamljenega Črnica, a se je visoki napadalec raje odločil za strel, a meril točno v Kotnika.
34′ – Predložek Verbiča iz desnega boka pred Čadikovskim zanesljivo lovi Handanović.
37′ – Jugović je po prekršku nad Verbičem iz prostega strela dobrih 25 metrov od gola sprožil neposredno na gol, vendar streljal preko gola.
45′ – Mariborčani ob polčasu zasluženo vodijo, vodstvo pa bi lahko bilo še višje, če se nekajkrat ne bi izkazal gostujoči vratar Kotnik.

46′ – Strateg Celjanov Rus je ob polčasu v slačilnici pustil Plesca, v igro pa poslal Bajdeta.
47′ – Mariborčani so nadaljevanje igre pričeli z željo po novem zadetku, po podaji Boharja se je za nov poizkus odločil Mendy, a tudi tokrat meril preslabo.
48′ – GOOOL! Mojstrovina Boharja, ki je s prelepim strelom pobral pajčevino iz vrat Kotnika. Po podaji Tavaresa je iz roba kazenskega meril neubranljivo in zadel v zgornji levi kot vratarja Kotnika.
50′ – Manjše prerivanje med igralci obeh ekip, po prekršku Verbiča nad Milcem, je slednji odrinil prvega. Sodnik Skomina pa je hitro umiril vse akterje ter mlademu Celjanu pokazal rumeni karton.
57′ – Črnic in Mendy sta na desni strani izigrala gostujočo obrambo, Črnic je iz desne poslal nevaren predložek, a so gostujoči branilci žogo odbili pred Mendyem.
58′ – GOOOL! Gosti so uspeli znižati izid. Po napaki Potokarja je Čadikovski izigral Rajčevića ter s strelom po tleh proti oddaljeni vratnici zadel za 4:1.
59′ – Jugović je tik pred kazenskim strelom podrl prodirajočega Milca, ki je prevzel izvedbo prostega strela, vendar meril preko vrat.
60′ – Dvojna menjava v vrstah vijoličastih. Igro sta zapustila Bohar in Črnic, priložnost pa sta dobila Mejač in Fajić.
62′ – Po podaji Cvijanovića je iz 20 metrov sprožil Mejač, vendar meril mimo leve vratnice celjskega gola.
63′ – Druga menjava tudi v vrstah gostov, namesto Korošca je v igro vstopil Zajc.
66′ – Nevaren prekršek Žitka nad Vilerjem, Skomina je celjskemu branilcu pokazal rumeni karton.
67′ – In še zadnja menjava v vrstah vijoličastih, Čačić je namesto rahlo poškodovanega Rajčevića v igro poslal Filipovića.
68′ – Znova dvojna nevarnost za celjska vrata, najprej je bil Fajić malce prepočasen in oviran s strani celjskih branilcev, nekaj sekund kasneje pa je Mendy sprožil mimo vrat.
70′ – GOOOL! Handanović si je privoščil izlet v prazno, ki pa se ni končal tragično, nasprotno, Mariborčani so po protinapadu zadeli še petič, Mendy je bil po podaji Fajića hitrejši od branilcev Celja in s strelom po tleh ob levi vratnici zadel za 5:1.
72′ – Poizkušajo tudi Celjani, a so domači branilci najprej blokirali poizkus Žureja in nato še Verbiča.
76′ – Zadnja menjava tudi v vrstah Celja, debitanta Čadikovskega je zamenjal povratnik po poškodbi Vrhovec.
78′ – Nov prekršek na robu kazenskega prostora, tokrat povsem na levi strani. Vilerja je podrl Kolman, ki je za prekršek prejel tudi rumeni karton. Po prostem strelu brez večje nevarnosti za gostujoča vrata.
81′ – Vidmajer je poslal predložek iz levega boka, a je žoga na poti oplazila prečnik in se odbila v gol avt.
87′ – Poizkus Celjanov, Iz roba kazenskega prostora je streljal Žurej, žoga je oplazila Filipovića in končala v kotu.
88′ – Mariborčani iščejo še šesti zadetek, streljal je Fajić, a ga je Krajcer oviral do te mere, da ni imel dovolj prostora za neoviran poizkus.
90′ – Še dve minuti sodnikovega podaljška.
91′ – Najlepša priložnost za Celjane, na vrhu kazenskega prostora je do strela prišel osamljeni Žurej, a se je Handanović izkazal z odlično obrambo, v nadaljevanju pa je odbil še poizkus Verbiča.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…