Oster ritem tekmovalnih preizkušenj se nadaljuje. V torek in sredo smo dobili finalista Pokala Slovenije, že jutri se bo z dvema tekmama 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije nadaljevalo državno prvenstvo. Prisilno ga bo izpustilo devet nogometašev, najbolj oslabljeni bodo Mariborčani in Velenjčani.


Vijolice s petkovim gostovanjem pri Radomljanih odpirajo krog, Ante Šimundža pa bo imel znova precej težav pri sestavi enajsterici, saj bo pogrešal kar štiri adute. Aleksander Rajčević mora zaradi izključitve na tekmi v Velenju odslužiti drugo tekmo prepovedi igranja, Arghus bo počival zaradi sedmih rumenih kartonov, štiri rumena opozorila pa sta nabrala Agim Ibraimi in Amir Dervišević. Tako je jasno, da bo mariborski strateg znova prisiljen krpati zadnjo vrsto, korekcije pa bodo potrebne tudi v zvezni vrsti.

Tudi Velenjčani bodo svoje obveznosti opravili že v petek zvečer, ko bodo gostovali v Halozah. Tudi velenjski trener Jernej Javornik bo imel precej sestav s sestavo moštva, saj bo pogrešal tri pomembne člene enajsterice. Denis Klinar je v tekmi z Mariborom zbral štiri rumene kartone, zaradi sedmih rumenih kartonov bo v obrambnem zidu manjkal kapetan Ivan Knezović, še enajstič v sezoni pa je minulo soboto porumenel Nemanja Stjepanović, ki je največkrat kaznovani nogometaš lige. Brez kapetana bo nastopilo tudi domače moštvo, Lovro Cvek si je v tekmi s Celjem prislužil deveti rumeni karton v sezoni, tako ali tako pa je bil 19-letni vezist vpoklican v mlado izbrano vrsto Hrvaške.

Gorica, ki bo pred domačimi gledalci z novomeško Krko igrala izredno pomembno srečanje za osmo mesto, bo zaigrala brez Alexandra Caputa, ki si je z grobim posredovanjem nad Dejanom Trajkovskim prislužil kar tri tekme prepovedi igranja. Tri nogometaše pa bo pogrešal novomeški strateg Andrej Kastrevec, ob Marinu Periću in Alenu Vučkiću, oba sta zbrala štiri kartone, bo manjkal tudi trenerjev sin Žiga, ki je v dosedanjem poteku sezone nabral že devet rumenih opozoril.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…