Uvodna evropska preizkušnja ni upravičila želja in pričakovanj navijačev Maribora. Vijoličasti so namreč na stadionu Ta’Qali prikazali eno najslabših predstav v zadnjem času. Dobrih 1200 gledalcev, med njimi tudi 80 podpornikov mariborskega kluba, je spremljalo tekmo polno napak. Bližje zmagi so bili domačini, ki so dvakrat stresli okvir vrat, medtem, ko si Mariborčani niso pripravili resnejših priložnosti. Odgovor o potniku v tretji krog kvalifikacij bomo tako dobili čez dobra dva tedna, ko bosta moštvi odigrali povratno srečanje.


Liga prvakov – 1. tekma 2. kroga kvalifikacij. Sodnik: Radu Petrescu.
Valleta: Nacionalni stadion Ta’Qali, 1200 gledalcev.
BIRKIRKARA 0:0 MARIBOR

Birkirkara: Haber, Herrera, Vukanac, Mendoza, Z. Muscat, Camenzuli, Fenech, Sciberras, R. Muscat (83 Triganza), Temile (80 Zerafa), Shodiya (68 Toure). Trener: Paul Zammitt.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Mejač, Filipović, Ibraimi, Cvijanović, Mertelj (69 Bohar), Mezga, Tavares (84 Fajić). Trener: Ante Čačić.

Prvi so ob koncu 2. minute zapretili vijoličasti, po podaji Cvijanovića je iz leve strani sprožil Mezga, a je domači vratar Haber strel uspešno odbil. V naslednjem napadu so bili nevarni tudi domači, a je Temile streljal preslabo. Domači so v uvodu tekme z visoko postavljeno obrambo Mariborčanom povzročali kar nekaj težav, saj ti ob zgoščeni postavitvi niso uspeli priti bližje od 20 metrov. V 10. minuti je s strelom iz razdalje poizkusil Cvijanović, a meril nenatančno. Tudi domači so nekajkrat nevarno krenili proti golu, vendar si resnejših priložnosti niso pripravili. V fazi mariborskih napadov pa so se praktično vsi, z izjemo napadalca Shodiye, postavili pred lastna vrata, Mariborčani pa so so v gradnji napada storili preveč napak. V 23. minuti so domači prišli do lepe priložnosti, Shodiya je izigral mariborsko obrambo, se znašel sam pred Handanovićem, a se namesto strela raje odločil za podajo na levo stran, ki pa ni bila točna. Nato se dobre četrt ure ni dogajalo nič posebnega, igra je potekala v glavnem na sredini igrišča, v 38. pa so domačini izpeljali novo nevarno akcijo. Po akciji na desni strani igrišča je iz roba kazenskega prostora sprožil Herrera, žoga pa je oplazila prečnik. Tri minute kasneje so z udarcem iz razdalje poizkušali vijoličasti, preko domačih vrat pa je sprožil Milec. Mariborčani so prvi polčas odigrali slabo, saj so v fazi napada so naredili preveč napak. Domači so igrali disciplinirano in se učinkovito branili, pretili pa predvsem po hitrih polprotinapadih.

Drugi polčas so iz sredine začeli Mariborčani, a so gostje po napaki Milca hitro krenili v protinapad, nevaren poizkus pa je znova prekinil odlični Arghus. V 48. minuti je po prekršku dobrih 20 metrov od gola, po prostem strelu Mezga priigral le kot, saj se je žoga odbila od živega zidu. Uvodnih deset minut je minilo v znamenju mariborske prevlade, v 57. minuti pa so znova zapretili domačini. Temile je bil ob gol-avtu spretnejši od Milca in iz leve strani prodrl proti golu, kjer pa je posredoval Handanović in žogo izbil. Mariborska igra ni stekla tudi v nadaljevanju tekme, napake so se v napadu še vedno vrstile, Maltežani pa so pretili preko hitrih protinapadov. V 74. minuti je Mezga streljal po podaji Ibraimija, strel iz roba kazenskega prostora pa je končal za golom Birkirkare. Tri minute pred koncem rednega dela igre je bil Filipović po napaki primoran v prekršek na sredini igrišča, za katerega je bil kaznovan z rumenim kartonom. Minuto kasneje pa velika napaka Rajčevića, ki je kot zadnji mož obrambe šel v preigravanje in izgubil žogo, Triganza pa se je v trenutku znašel sam pred Handanovićem, veselje domače publike pa je še drugič na tekmi preprečil okvir vrat, žogo je zaustavila leva vratnica mariborskega gola. Mariborčani tudi v štiriminutnem podaljšku niso uspeli ogroziti domačih vrat, še več, netočne podaje so se vrstile ena za drugo, ki so jih domači s pridom izkoriščali in grozili Handanoviću, zato so lahko Mariborčani v bistvu zadovoljni, da iz Malte ne potujejo z zaostankom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…