Mariborčani so se v tretji pripravljalni tekmi z ukrajinskim Arsenalom iz Kijeva na igrišču v Beltincih razšli brez zadetkov, čeprav so imeli žogo več časa v svoji posesti in si pripravili kar nekaj priložnosti za zadetek. Najlepšo priložnost si je v drugem polčasu, ko je nogometaše pral močan naliv, pripravil Mezga, čigar strel pa je zaustavil okvir vrat.


Mariborčani so prvič zapretili v 3. minuti, ko so ukrajinski branilci žogo odbili do Cvijanovića, ki je poizkusil iz 20 metrov, poizkus Primorca pa je vratar Arsenala Borovik odbil preko gola. Ob koncu 7. minute je po po kotu z glavo poizkusil še Arghus, a meril preko vrat. Mariborčani so nadaljevali z napadalno igro in s pritiskom visoko na polovici Ukrajincev preprečevali kreacijo Arsenalovih napadov. Kljub vsemu pa bi lahko Ukrajinci po napaki Potokarja v 12. minuti prišli do vodstva, saj se je eden izmed nogometašev Arsenala v zaključku neiznajdljiv. V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, nogometaši pa so poizkušali predvsem s streli od daleč, ki pa niso resneje ogrozili vrat obeh ekip. Ukrajinci so do lepe priložnosti prišli v 35. minuti, ko je Arzhanov iz roba kazenskega prostora meril mimo leve vratnice. Zadnjo priložnost pred odhodom na odmor so si pripravili Mariborčani, po prostem strelu Ibraimija je v 43. minuti Črnic iz zahtevnega položaja zadel zunanji del mreže.

Trenerja sta ob polčasu premešala zasedbe ekip, v drugem delu igre pa so prvi znova zapretili Mariborčani, Tavares je z lepo podajo v prostor zaposlil Boharja, ki je predolgo okleval s strelom in jo v nadaljevanju akcije poslal nazaj do Mezge, ki je meril iz roba kazenskega prostora, a je bil njegov strel blokiran. Nogometaše je le nekaj minut po začetku drugega polčasa osvežil še močan naliv, kar je pozitivno vplivalo na nogometaše Arsenala, ki so imeli v 54. minuti lepo priložnost za zadetek, a je Arghus s pravočasnim posredovanjem preprečil strel Gumenyuku. V 57. minuti je s strelom od daleč poizkusil še Filipović, vendar meril naravnost v vratarja. V 60. minuti je s strelom poizkusil še Dodlek, Ukrajinci pa so žogo znova odbili v kot, po katerem je Mevlja z glavo meril mimo gola, le tri minute kasneje pa je Mezga stresel še okvir vrat. V 72. minuti so zapretili tudi nogometaši Arsenala, tokrat pa se je po strelu iz 20 metrov izkazal Handanović, ki je žogo odbil v kot. Slabi dve minuti kasneje so zapretili tudi vijoličasti, po kotu Mezge je Mendy meril z glavo, znova pa se je izkazal vratar Reva. Moštvi si do zadnjega žvižga sodnika Mertika nista priigrali resnejših priložnost, tekma se je tako končala brez zadetkov.

MARIBOR 0:0 ARSENAL KIEV
Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Arghus, Viler, Mertelj, Filipović, Črnic, Cvijanović, Ibraimi, Berić. Igrali so še: Igrali so še: Milec, Dodlek, Mevlja, Trajkovski, Dervišević, Bohar, Mezga, Tavares, Mendy. Trener: Ante Čačić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Steber mariborske obrambe jesenski del že zaključil?

Nogometaši Maribora so v državnem prvenstvu na zadnjih treh tekmah vknjižili vseh devet to…