Mariborčani so se v tretji pripravljalni tekmi z ukrajinskim Arsenalom iz Kijeva na igrišču v Beltincih razšli brez zadetkov, čeprav so imeli žogo več časa v svoji posesti in si pripravili kar nekaj priložnosti za zadetek. Najlepšo priložnost si je v drugem polčasu, ko je nogometaše pral močan naliv, pripravil Mezga, čigar strel pa je zaustavil okvir vrat.


Mariborčani so prvič zapretili v 3. minuti, ko so ukrajinski branilci žogo odbili do Cvijanovića, ki je poizkusil iz 20 metrov, poizkus Primorca pa je vratar Arsenala Borovik odbil preko gola. Ob koncu 7. minute je po po kotu z glavo poizkusil še Arghus, a meril preko vrat. Mariborčani so nadaljevali z napadalno igro in s pritiskom visoko na polovici Ukrajincev preprečevali kreacijo Arsenalovih napadov. Kljub vsemu pa bi lahko Ukrajinci po napaki Potokarja v 12. minuti prišli do vodstva, saj se je eden izmed nogometašev Arsenala v zaključku neiznajdljiv. V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, nogometaši pa so poizkušali predvsem s streli od daleč, ki pa niso resneje ogrozili vrat obeh ekip. Ukrajinci so do lepe priložnosti prišli v 35. minuti, ko je Arzhanov iz roba kazenskega prostora meril mimo leve vratnice. Zadnjo priložnost pred odhodom na odmor so si pripravili Mariborčani, po prostem strelu Ibraimija je v 43. minuti Črnic iz zahtevnega položaja zadel zunanji del mreže.

Trenerja sta ob polčasu premešala zasedbe ekip, v drugem delu igre pa so prvi znova zapretili Mariborčani, Tavares je z lepo podajo v prostor zaposlil Boharja, ki je predolgo okleval s strelom in jo v nadaljevanju akcije poslal nazaj do Mezge, ki je meril iz roba kazenskega prostora, a je bil njegov strel blokiran. Nogometaše je le nekaj minut po začetku drugega polčasa osvežil še močan naliv, kar je pozitivno vplivalo na nogometaše Arsenala, ki so imeli v 54. minuti lepo priložnost za zadetek, a je Arghus s pravočasnim posredovanjem preprečil strel Gumenyuku. V 57. minuti je s strelom od daleč poizkusil še Filipović, vendar meril naravnost v vratarja. V 60. minuti je s strelom poizkusil še Dodlek, Ukrajinci pa so žogo znova odbili v kot, po katerem je Mevlja z glavo meril mimo gola, le tri minute kasneje pa je Mezga stresel še okvir vrat. V 72. minuti so zapretili tudi nogometaši Arsenala, tokrat pa se je po strelu iz 20 metrov izkazal Handanović, ki je žogo odbil v kot. Slabi dve minuti kasneje so zapretili tudi vijoličasti, po kotu Mezge je Mendy meril z glavo, znova pa se je izkazal vratar Reva. Moštvi si do zadnjega žvižga sodnika Mertika nista priigrali resnejših priložnost, tekma se je tako končala brez zadetkov.

MARIBOR 0:0 ARSENAL KIEV
Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Arghus, Viler, Mertelj, Filipović, Črnic, Cvijanović, Ibraimi, Berić. Igrali so še: Igrali so še: Milec, Dodlek, Mevlja, Trajkovski, Dervišević, Bohar, Mezga, Tavares, Mendy. Trener: Ante Čačić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…