V sončnem in dokaj toplem vremenu, čeprav je pred tekmo že dišalo po dežju, so se tesne zmage veselili Mariborčani. Gostujoča ekipa je najuspešnejši nasprotnik v Ljudskem vrtu, saj so morali vijoličasti doslej kar sedemkrat priznati premoč gostom iz Gorice, a to jim tokrat ni kaj dosti pomagalo. Ekipa Mirana Srebrniča je morala tako po porazih z Domžalami in Rudarjem še tretjič priznati premoč nasprotniku. Srebrnič tokrat ne mogel računati na poškodovanega Miha Gregoriča, trener vijoličasih Darko Milanič pa je moral začetno enajsterico sestaviti brez obeh centralnih branilcev Aleksandra Rajčevića in Nejca Potokarja. Že dlje časa pa manjka Timotej Dodlek. Marcos Tavares in Aleš Mertelj sta tekmo začela na klopi, tako, da kapetanski trak, še drugič odkar igra za Maribor, na roki nosi Agim Ibraimi. Zmago sta Mariboru zagotovila branilca Martin Milec in Soares Arghus, častni zadetek pa je za goste dosegel Sandi Bremec. Gostje so proti koncu tekme sicer močno pritisnili, a niso uspeli kronati premoči igralca več na igrišču, saj je bil v 54. minuti po sumljivi odločitvi glavnega sodnika Andreja Žnidaršiča izključen Agim Ibraimi.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 28. krog. Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič.
Maribor: Ljudski vrt, 1500 gledalcev.

MARIBOR 2:1 GORICA
Strelci: Milec (14), Arghus (30); Bremec (84)

Maribor: Handanović, Milec, Mevlja, Arghus, Viler, Mezga (70 Mertelj), Filipović, Cvijanović, Ibraimi, Fajić (90 Mejač), Berić (64 Tavares). Trener: Darko Milanič.
Gorica: Simčič, Širok, Jogan, Celcer, Mbida, Vetrih, Mevlja (85 Kaudrija), Živec, Žigon, Ndiaye (46 Frelih), Šturm (67 Bremec). Trener: Miran Srebrnič.

 

Prvi je iz razdalje dobrih dvajsetih metrov ob koncu 6. minute poizkusil član Maribora Agim Ibraimi, a je njegov strel končal visoko preko vrat. V 9. minuti pa so prvič zapretili tudi gostje iz severne Primorske, iz roba kazenskega prostora je poizkušal Saša Aleksander Živec, a je Jasmin Handanović žogo uspešno odbil v kot. V 14. minuti prvi zadetek na tekmi, Nusmir Fajić je dobil žogo na robu kazenskega prostora, na sebe navezal dva branilca, iz drugega plana je pritekel Martin Milec, ki je s strelom po tleh iz roba kazenskega prostora matiral gostujočega vratarja Vasoj Simčiča.

V 19. minuti nova priložnost za povišanje vodstva, v kazenski prostor je podal Martin Milec, a je Robert Berić z glavo meril preslabo, da bi moral Vasja Simčič še drugič po žogo v svoja vrata. Do nove priložnosti je Berić prišel v 23. minuti, ko je žogo na sredini igrišča sprejel Nusmir Fajić, podal v prazen prostor Agimu Ibraimiju, ki je iz desne strani poslal žogo do Berića, ki pa je žogo slabo sprejel in do nje je uspel še pravočasno priti Simčič. Ob koncu 25. minute pa znova poizkus Goričanov, do žoge je pred kazenskim prostorom Maribora prišel Miha Mevlja, ki pa je od daleč meril preslabo, da bi moral Handanović posredovati. V 29. minuti je hiter protinapad začel strelec prvega zadetka Milec, ki je pretekel pol igrišča, s predložkom lepo zaposlil Fajića, ki pa je meril točno v vratarja Simčiča, le nekaj sekund kasneje je do novega strel prišel še Ibraimi, ki pa je po poizkusu iz desne strani zadel le zunanji del mreže.

V 30. minuti pa nov izbruh veselja na tribunah Ljudskega vrta, kot je izvedel Dejan Mezga, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Arghus, saj Matija Širok na golovi črti ni uspel zaustaviti njegovega poizkusa z glavo. Brazilski branilec pa se je na ta način na najboljši možni način zahvalil Milaniču za priložnost, saj je zaigral prvič po obračunu z Olimpijo v 23. krogu. V 35. minuti je s strelom od daleč poizkusil še Robert Berić, vendar se je tokrat z lepo obrambo izkazal Simčič. Po nekajminutnem zatišju, so v 43. minuti znova zapretili Mariborčani, žogo je Welleju Ndiayeju ukradel Dejan Mezga, podal do Nusmirja Fajića, čigar strel pa ni bil dovolj natančen. V sodnikovem podaljšku je s škarjicami poizkusil ravno Ndiaye, strel sicer ni bil ravno nevaren, a je njegov poizkus pa tik nad prečnik preusmeril Nejc Mevlja. To je bila tudi zadnja akcija v prvi polovici srečanja.

Prvič je priložnost za dokazovanje v Prvi Ligi prejel mladi Boštjan Frelih, ki je ob polčasu zamenjal Welleja Ndiayeja. Do omembe vredne priložnosti, je prišlo v 53. minuti, Berić je podaljšal podajo na krilo do Mezge, ki je izigral Široka, iz leve strani pa je poizkušal s strelom v daljši Simčičev kot, a se je Simčič še dotaknil žoge in jo preusmeril. V 54. minuti pa nova sporna izključitev, po dvoboju Agima Ibraimija in Jeana Mbide, je slednji padel in se prijel za obraz, glavni sodnik Andrej Žnidaršič pa je današnjemu kapetanu vijoličastih po daljšem premisleku pokazal rdeči karton. Izključtev je gostujočim nogometašem dala več poguma, sposobnosti Jasmina Handanovića pa je prvi preizkusil debitant Boštjan Frelih, a je Handanović po lepi paradi žogo ujel. Po prekršku na desni strani so zapretili tudi Mariborčani, po podaji Miroslava Cvijanovića je z glavo poizkušal Nusmir Fajić, vendar za las meril mimo desne vratnice Simčiča. V drugem polčasu precej bolj mirno dogajanje kot v prvem, v 70. minuti pa je dogajanje poživil Arghus, ki je v roku nekaj sekund storil tri napake, iz katerih bi lahko Goričani znižali vodstvo prvakov.

V 72. minuti so do nove priložnosti prišli Goričani, saj je globinsko podajo dobro spremljal Sandi Bremec, ki je zamenjal Janija Šturma, ter ušel domači obrambi, vendar na srečo domačih, strel ni šel v okvir vrat. V 76. minuti je iz prostega strela zapretil Marcos Tavares, njegov poizkus po tleh iz kakšnih 23-tih metrov pa je za las zgrešil levo vratnico Simčiča. Štiri minute kasneje je po levi strani igrišča povlekel Miroslav Cvijanović, v napad se je vključil tudi bočni branilec Mitja Viler, ki pa podaje Cvijanovića ni najbolje izkoristil in meril preko goriških vrat. V 82. minuti je po lepem preigravanju do strela z dvajsetih metrov prišel Saša Aleksander Živec, a so domači njegov strel uspešno blokirali. Minuto kasneje je s strelom poizkusil “goriški” Mevlja, rezultat pa je bil znova le kot za goste.

V 85. minuti pa so Goričani le uspeli znižati, žogo je v kazenski prostor podal Jean Mbida, najvišji v skoku pa je bil Sandi Bremec, ki je žogo s pomočjo vratnice poslal v gol vijoličastih in znižal vodstvo domačih. V 87. minuti pa nova grožnja gostov, z zvitim strelom v gneči je poizkusil Mbida, žoga pa ni za veliko zgrešila vrat Handanovića. Bremec je do nove priložnosti prišel le nekaj trenutkov za tem, a je Handanović še pravočasno prišel do žoge. V sodnikovem podaljšku se je v kazenskem prostoru dobro znašel Marcos Tavares, a iz težkega položaja ni uspel presenetiti Vasje Simčiča, to pa je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

Avtor: Peter Dominko

Foto: Gregor Krajnčič

{quickgallery}MariborGorica_13-4-2013{/quickgallery}

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…