Maribor je na pragu 14. naslova državnega prvaka, ki ga lahko Štajerci potrdijo že v soboto, na zelenici največjega rivala. Vijoličasti so v nadaljevanju državnega prvenstva še neporaženi in, čeprav z ne ravno najbolj prepričljivo igro, korakajo proti novi lovoriki, ki so jo v lanski sezoni po vseh (ne)nogometnih težavah izpustili iz rok.


V soboto so v Ljudskem vrtu klonile tudi Domžale, ki so se sicer predstavile v dobri luči in napadale gol Handanovića, a je gostov točk stal slab vstop v tekmo. Marcos Tavares je nezbranost Mihe Blažiča kaznoval že v osmi sekundi srečanja in se tako podpisal pod najhitreje doseženi zadetek v zgodovini prvenstva. “Še nikdar nisem tako hitro zatresel mreže. Niti v mlajših selekcijah. Zelo sem vesel podatka o rekordu, pri tem pa naj obvelja kot pri vseh drugih številkah. Tukaj se ne želim ustaviti, doživeti želim še več posebnih trenutkov,” je po tekmi, vnovič s širokim nasmehom na obrazu, dejal mariborski kapetan, ki se je s 122. prvoligaškem zadetkom še približal slovenskemu kralju strelcev Štefanu Škaperju.

“Del našega taktičnega načrta je tudi v tem, da pošljemo prvo žogo naprej. Tokrat se nam je izšlo na najlepši način, po Defendijevi dolgi podaji sem prišel do udarca in zabili smo gol. Za zmago, pomembne tri točke. Za naše slavje z navijači,” je dodal Tavares, ki mu je zadetek pred srečanjem napovedal že rojak Rodrigo Defendi, ki ga je z dolgo podajo našel v kazenskem prostoru Domžal: “Defendi je imel dober občutek. Že pred tekmo mi je rekel, da bom zabil gol. Ko smo se veselili, sem mu rekel, imel si prav in še ti si mi podal. Izkazalo se je, da je bil odločilen za nove tri točke, ki so imele tokrat še dodaten pomen. Trener nas je že med tednom opozarjal na ekipo Domžal, ki ima precej specifičnosti v igri. Z agresivnostjo in vršenjem pritiska na obrambno vrsto. Morali smo se dobro odzvati, biti pozorni pri prenosu žoge in se prilagoditi določenim situacijam, a nam je uspelo.”

Bi se Tavares naslova raje veselil v Ljubljani ali bi vseeno počakal na domačo tekmo, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala Gorica? Brazilec je jasen: “Veliko pomeni, da vse, kar delamo od začetka sezone, dobiva nagrado najbolj primerne oblike. Lahko rečemo, da je ena roka že na trofeji, vendar naše delo še ni končano. Začeli smo se že pripravljati na derbi. Kot smo rekli, čim prej bi radi prišli do cilja. Najlepši scenarij bi bil, če postanemo prvaki v Ljubljani in se tam veselimo zasluženega naslova.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…