Nogometašem Maribora, kot verjetno že veste, na Portugalskem ni uspelo. Igra slovenskih državnih prvakov ni bila prava, za nameček so eno boljših partij zadnjih časov odigrali domači, ki so predvsem v zaključku srečanja, ko se so Mariborčani v iskanju zadetka za znižanje zaostanka nekoliko odprli, kar so domači s pridom izkoriščali v svojo prid.


“Bitka na sredini igrišča je bila zelo težka. Zadetke smo dobili iz svojih napak. Neka čudna tekma, ne vem, nimam pravega komentarja. Zelo težka tekma, Sporting je pač pokazal, da je dobra ekipa z dobrimi posamezniki,” je takoj po tekmi še z vročo glavo dejal Željko Filipović, ki tako kot večina igralcev v rumeno-vijoličasti opravi za sabo ni imela najboljše tekme. Mariborčani kljub porazu ostajajo v borbi za tretje mesto, ki prinaša pomlad v Evropski ligi, a morajo za kaj takega čez dva tedna ugnati nemški Schalke: “Lahko rečem, da je to super stvar, da lahko do zadnjega kroga razmišljamo o tem tretjem mestu in storili bomo vse, da doma s podporo naših navijačev premagamo Schalke. Še vedno je vse odvisno od nas.”

IMG_3882
“Zadetke smo dobili iz svojih napak.” (Foto: Jure Banfi)

“Danes je bila tekma zelo težka, Sporting je igral bolje, sami pa nismo igrali na takšnem nivoju, kakršnem znamo biti, zaradi česar mislim, da Maribor ni prišel do pozitivnega rezultata,” je ravno tako pred kamero Planet TV dejal mariborski kapetan Marcos Tavares, ki se je strinjal s soigralcem Filipovićem. Precej težav je vijoličastim povzročal predvsem Luis Nani, ki je v prvem polčasu najprej po odlični akciji zadel za 2:0, sredi drugega polčasa pa s požrtvovalno potezo in podajo za tretji zadetek odločil zmagovalca. Naninja se je na kratko dotaknil tudi Tavares in dejal: “Nani je zelo dober igralec. Tudi Maribor ima dobre igralce, mi delamo kot ekipa, toda danes nismo igrali na takšnem nivoju, kakršnem znamo. Mislim, da takšnega igralca, kakršen je Nani, ne potrebujemo, ker ima Maribor dobro ekipo. Smo še živi, nismo še končali, čaka nas še ena tekma, doma proti Schalkeju in storili bomo vse, da jo dobimo.”

Mariborčani se bodo v zadnjem krogu pomerili s Schalkejem, Tavares pa v slogu bojevnika poudarja, da bodo s pomočjo navijačev na domačem igrišču naredili vse, da si še drugič zapored zagotovijo evropsko pomlad: “Zadnja tekma doma bo odločala o tretjem mestu in uvrstitvi v Evropsko ligo. Skupaj z navijači bomo doma naredili vse, kar zmoremo, da tekmo dobimo. Ekipa bo prava in gremo na zmago.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…