Včerajšnje poročanje turških medijev, da se bo mariborski kapetan Marcos Tavares preselil v vrste turškega prvoligaša Kayserispora, je pri privržencih državnih prvakov vzbudilo nemalo vprašanj. “Ni ga denarja, da Marcos odide. Včasih se pri poročanju pojavijo tudi napake, tako da novice o njegovem odhodu niso nič resnega,” se je na današnji novinarski konferenci ob predstavitvi Rodriga Defendija še enkrat več odzval Zlatko Zahovič.


Brez odziva ni ostal niti osrednji akter zgodbe. Tavares, ki se je v današnji tekmi proti Videotonu veselil drugega zadetka v pripravah na nadaljevanje sezone, je poudaril, da nima namena zapustiti mariborskih vrst. Še več, pogodbo, ki se izteče s koncem naslednje sezone, želi še podaljšati. “Včeraj sem prejel veliko klicev in sporočil na Facebook in vsi so spraševali, ali odhajam iz NK Maribor. Na vprašanje je že odgovoril naš direktor Zahovič. Nimam namena oditi, še vedno imam nekaj več kot leto dni pogodbe in še naprej bom klub podpiral in mu nudil najboljše od sebe. Namen imam podaljšati in tu ostati do konca moje igralne kariere. Prav tako želim nadaljevati delo v klubu še mnogo let po tem,”  je na Facebook strani zapisal najboljši strelec v zgodovini mariborskega kluba.

TavaresMarcos-FotoAlesCipot_660px
Foto: Aleš Cipot

Tavares, ki je pred časom hostlu dodal tudi restavracijo, se je dotaknil tudi ‘obnogometnih’ dejstavnosti: “Vprašali so me tudi, v kakšne posle se spuščam, ko bom nehal igrati. Ni mi všeč beseda upokojitev, doma raje uporabljamo besedo tranzicija, saj po prenehanju igranja ne bom nehal delovati v nogometu. Posli pripadajo moji ženi, ona jih upravlja skupaj s svojimi poslovnimi partnerji. Moja žena mi je bila vsa ta leta v oporo, zato jo jaz iz hvaležnosti in v priznanje vedno podpiram pri njenih sanjah. Na igrišču NK Maribor pa bom slavil še veliko naslovov in dosežkov. Hvala vsem za vašo ljubezen.”

Izkušeni Brazilec, ki mariborski dres nosi že deveto leto, bo tudi spomladi pomembno orožje Maribora. S trenutno 112 ligaškimi zadetki se bo podal v lov na Štefana Škaperja, najboljšega strelca v zgodovini slovenskega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…