Čeprav rezultat tega morda ne razkriva, pa so Mariborčani do zmage nad Velenjčani, ki so do dveh zadetkov prišli v izdihljajih srečanja, prišli na precej lažji način. Vijoličasti so si, tako kot teden prej proti Kopru, znova pripravili malo morje priložnosti, v golu vratarja Matjaža Rozmana so končale tri žoge, zadela sta Luka Zahović in Marcos Tavares, ki je zadel dvakrat.


“Lepo je, da sva skupaj na prvem mestu. Napadalci živimo za zadetke, oba z Luko sva v formi in verjamem, da bova tudi v prihodnje s svojimi zadetki pomagala ekipi do novih točk. Do uresničitve cilja,” je za klubsko spletno stran dejal kapetan državnih prvakov, ki se je z dvema zadetkoma na ligaški lestvici strelcev izenačil z doslej vodilnim Luko Zahovićem, s katerim si krog pred koncem jesenskega dela prvenstva delita prvo mesto. 30-letni Brazilec s slovenskim potnim listom je na prvoligaških zelenicah dosegel že 94 zadetkov in s tem na šestem mestu večne ligaške lestvice ujel Marka Kmetca, v preteklosti ravno tako nekdanjega napadalca vijoličastih, ki je največ prvoligaških zadetkov sicer dosegel v dresu Olimpije. Slednja si je v soboto privoščila spodrsljaj s Krko in iz rok izpustila drugo mesto, na katerega so z dvanajsto zmago sezone skočili Mariborčani. Tavares poudarja, da so cilji jasni: “Želimo biti prvaki, zato je pomembno, da smo z dobro igro osvojili zelo pomembne tri točke. Vse akcije so bile dobro izpeljane, lepe, to treniramo vsak dan. Danes smo naše delo med tednom potrdili s kombinatornostjo na igrišču.”

Kot že zapisano, so se Velenjčani v zaključku tekme uspeli približati na gol zaostanka, a je tudi Aleš Mertelj po tekmi poudaril, da zmaga ni bila vprašljiva: “Videli smo izredno motivirano ekipo, ki je bila željna uspeha. Zavedali smo se, da je prednost na naši strani, a smo spoštovali nasprotnike in se na njih dobro pripravili. Po tretjem golu bi sicer lahko bolj mirno pripeljali tekmo do konca, a je bila želja skoraj prevelika. Iskali smo pot do četrtega gola in pri tem pustili preveč prostora, kar je Rudar izkoristil. Toda zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …