V Mariboru odštevajo dneve do sobotnega dvoboja s Krškim, ki bo, kot pravijo v Ljudskem vrtu, ponudil veliko štajersko ‘čago’. Vijoličasti bodo v času samostojne države še štirinajstič dvignili lovoriko za najboljši klub v državi, česar se neizmerno veseli tudi Marcos Tavares.


Napadalec Maribora bo kot kapetan prvi visoko v zrak dvignil pokal, ki si ga je s soigralci zagotovil že sedmič odkar je član vijolic. “Komaj čakamo, da spet dvignemo naš pokal. Zdaj ga že lahko tako imenujemo. Skupaj z navijači si zaslužimo takšen razplet, ki ga lani, žal, nismo dočakali. To ne bo le naš dan, ampak lahko rečem, da bo to dan vseh, ki imajo vijol’čno kri,” sporoča najboljši strelec v zgodovini kluba, ki še vedno lovi tudi Štefana Škaperja. Prekmurski golgeter, ki je s 130 zadetki še vedno najboljši strelec slovenskega prvenstva, Brazilcu beži še za sedem golov.

Vselej nasmejani Tavares poudarja, da se je Maribor zasluženo vrnil na tron slovenskega nogometa: “Ekipa je zasluženo prvak, pohvale vsem igralcem in strokovnemu vodstvu. Nobena zmaga ni samoumevna, kaj šele trofeje. Za to, kar se bo zgodilo v soboto, smo delali od 10. junija, ko so se začele poletne priprave. Vsak trening, vsak sestanek je bil pomemben na tej poti. Ob trudu na igrišču je bilo velikih zadev, ki jih nihče ni videl. Bilo je veliko pretečenih kilometrov in opravljenih vaj za moč, a tudi odrekanja za mizo. Pazili smo pri prehrani, ustreznem počitku, izgubljali kilograme, preživljali skupaj veliko časa v karanteni. Včasih smo šli tudi prek limita, čez meje trenutnih zmožnosti, vendar smo prišli do cilja.”

Tavares bo, kot že zapisano, še sedmič slavil naslov državnega prvaka, še šestič pa bo kot kapetan prvi dvignil pokal. “Težko je opisati ta trenutek, ampak se ti v nekaj sekundah dejansko odvrti film celotne sezone in vsega, kar je bilo treba storiti za prvo mesto. Ko dvigneš pokal visoko v zrak, gre za ponos in čast. Hkrati pa začutiš neko olajšanje, zadoščenje, da nismo zaman garali vso sezono in da je trud poplačan. V čast mi bo, da bom v teh devetih letih že sedmič na zmagovalnem odru in skupaj s soigralci dvignil trofejo za prvaka,” sporoča izkušeni napadalec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…