Mariborčani so pred današnjim obračunom v Lizboni napovedali lov na zmago, s katero bi si na stežaj odprli vrata v drugo zaporedno evropsko pomlad. Razumljivo, imajo v domačem taboru povsem drugačne cilje in pričakovanja, saj bi se z morebitno zmago že prebili v spomladanski del Evropske lige. Lahko Štajerci zdržijo nalet domače čete?


“Če premagamo Maribor, bo pred zadnjim krogom še vse odprto. Imamo lepo priložnost, da se do zadnje minute bojujemo za osmino finala. Ne smemo je zapraviti, zato nas tokrat zanimajo le tri točke. Le z njimi bi lahko ohranili upanje na napredovanje,” je na včerajšnji novinarski konferenci razpredal Marco Silva, ki se je na klop Sporting usedel letos poleti, potem ko je nasledil Leonarda Jardima, ki se je sredi leta preselil v luksuzni Monako. Neizkušeni 37-letni strateg, ki je pred Sportingom vodil le še Estoril, bi z zmago klub že popeljal do uvrstitve v spomladanski del Evropske lige, zato zeleno-bele danes zanima zgolj zmaga: “Vemo, da bi si z zmago zagotovili nastopanje v Evropski ligi. Več od tega trenutno ni v naših glavah. Ni nam potrebno skrivati, da je v tej tekmi pritisk na nas, toda zanima nas le zmaga. Moramo prevzeti pobudo, a vedeti, da ne bo lahko.”

A tudi Silva se zaveda, da Mariborčani ne bodo lahek zalogaj, saj so vijolice na desetih evropskih preizkušnjah letošnje sezone klonile vsega enkrat: “Dejstvo je, da je Maribor nevaren nasprotnik, ki je na desetih evropskih tekmah v tej sezoni izgubil le enkrat, v Londonu proti Chelseaju. Kljub temu je jasno tudi to, da moramo zmagati. Pritisk bo na nas, a nas zanimajo le tri točke. V Sloveniji smo bili veliko boljši od nasprotnika, a nismo prišli do zmage. Tokrat nam mora uspeti.”

“Zavedamo se, kako dobri smo. Proti vsakemu lahko merimo na zmago, sploh pred domačimi navijači. Tudi proti Mariboru bomo, seveda,” pa je včeraj dejal branilec Paulo Oliveira in v nadaljevanju še enkrat poudaril, da želi Sporting pred domačimi gledalci osvojiti vse tri točke: “Želimo zmagati in ostati v igri za napredovanje. Igramo doma, imeli bomo podporo navijačev, ki nam bodo pomagali priti do zmage. Ta tekma je zelo pomembna. Če bomo zmagali, si bomo že zagotovili ligo Europa, a naš cilj je seveda višji. Želimo si osmine finala lige prvakov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…