Včeraj je med ljubitelji slovenskega nogometa zaokrožila govorica, da se je Milan Mandarić, ki je v preteklosti denar vlagal tudi v koprskega prvoligaša, znova ogrel za ljubljansko Olimpijo, s katero so ameriškega poslovneža, ki je bil v Angliji že lastnik številnih klubov, že povezovali v preteklosti. V večernih urah so se oglasili tudi v ljubljanskem prvoligašu, v izjavi za javnost pa je svoj pogled predstavil tudi Izet Rastoder, ki je potrdil, da je Mandarić za odkup ponudil tri milijone evrov, a gre tudi po besedah Rastoderja za sporno ponudbo. Izjavo za javnost si lahko v nadaljevanju članka preberete v celoti.


Izjava za javnost:

Glede na navedbe, ki so se pojavile v medijih, da je g. Milan Mandarić, sicer ameriški poslovnež srbskega rodu, ki se ukvarja z nakupom in prodajo nogometnih klubov, poslal (uradno) ponudbo na naslov predsednika NK Olimpija Ljubljana g. Izeta Rastoderja oziroma njegovega podjetja Rastoder d.o.o. za odkup terjatev in s tem povezanega prevzema vodenja kluba, se je oglasil tudi sam predsednik ljubljanskega prvoligaša.

Iz vsebine ponudbe, ki je bila poslana preko odvetniške pisarne g. Francija Matoza, je razvidno, da g. Mandarić ponuja tri milijone evrov, katere bi odplačeval na naslednji način:

– 1.000.000,00 € takoj ob podpisu pogodbe;
– 1.000.000,00 € v roku 1 leta od podpisa pogodbe;
– 1.000.000,00 € pa od prodaje igralcev, pri čemer se od zneskov prodaje najprej poplača terjatev do g. Izeta Rastoderja.

“Takšna ponudba je sporna ne zgolj zaradi, ker se ponuja odkup, ki bi poleg zamika plačila bil odvisen tudi od prodaje igralcev, kar je v nasprotju z politiko, ki jo zagovarjam, da je potrebno ustvariti močno ekipo, ki bo sposobna postati vodilna. Pomembno je poudariti tudi to, da je NK Olimpija Ljubljana športno društvo, saj po Zakonu o športu oziroma športnih društvih velja, da istih ni mogoče lastniniti. V nasprotnem bi že sam pred leti odkupil klub,” je povedal predsednik, g.Rastoder. “Veseli smo vsakega, ki je pripravljen podpreti razvoj kluba, a ta ponudba tega gotovo ne izkazuje,” je še pripomnil.

Nam pa se zdi zelo nenavadno tudi to, da se je ponudba poslala v vednost tudi predsedniku Nogometne zveze Slovenije, g. Aleksandru Čeferinu, ki v ničemer ni povezan s to tematiko. Na nek način je to zelo podobno govoricam, ki so zaokrožile pred tekmo s Celjem, da bo prišlo do menjave trenerja. Ko smo o tem vprašali g. Rastoderja, nam je povedal: “Zelo zaupam športnemu direktorju našega kluba, g.Miletu Aćimoviću, ki odlično vodi klub. Takšne govorice imajo lahko samo en namen – destabilizirati moštvo pred pomembno tekmo!”

Ali se dogaja tudi s to ponudbo kaj podobnega? Ali pa je gospod Mandarić, skupaj s svojimi slovenskimi sopotniki, enostavno ‘zavohal’ priložnost, da bi za malo denarja dobil odlično moštvo?

ŠDNK Olimpija Ljubljana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…