Ljubljančani so v tretji zaporedni domači tekmi le prišli do prve domače spomladanske zmage. Gorica ni bila dostojen nasprotnik, v primorski mreži so končale tri žoge, zmaji so bili še posebej nevarni po prekinitvah.


“Veliko pozornosti smo med tednom namenili prekinitvam, saj smo se zavedali, da je Olimpija po njih izredno nevarna. Na žalost smo ravno na tem področju izgubili tekmo. Današnja zmaga Olimpije je zaslužena, je pa res, da smo zadetke prejeli na prelahek način in po lastnih napakah,” je dejal gostujoči strateg Cesare Beggi, ki po štirih tekmah z Gorico še ni okusil slasti zmage, boljše volje je bil po tekmi Darko Karapetrović. “Ta zmaga je potrditev, da je bila priprava na tekmo ustrezna in s taktičnega vidika izpeljana na najvišji možni ravni. Fantom lahko le čestitam za prikazano borbenost in izkazano veliko željo po novih treh točkah. Vendar želel bi si, da podoben pristop prikažejo na vsaki tekmi,” je dejal domači strateg, ki včeraj ni mogel računati na četverico pomembnih nogometašev: “V tej sezoni sem že nekajkrat ponovil, da imamo širok izbor igralskega kadra, kar se je potrdilo tudi na tekmi z Gorico. Osebno ne maram izgovorov, če nekoga od standardnih članov ni v kadru. Jasno je, da bi si želel za vsako tekmo razpolagati s čim večjim številom zdravih in nekaznovanih nogometašev, a to preprosto ni mogoče. Vesel sem te zmage, saj nam bo sedaj bistveno lažje v pripravi na zahtevno gostovanje v Celju.”

“Pokazali smo pravi pristop, ki ga moramo prikazati na vsaki tekmi. Bilo so tudi napake, kar je normalno, a je potrebno popraviti. Mislim, da smo zasluženo zmagali, veselimo se treh točk,” je dejal Luka Žinko, ki je priložnost dobil v zadnjih dvajsetih minutah, ko je zamenjal Aleksandra Rodića. Izkušeni vezist, ki se je zmajem pridružil tik pred začetkom spomladanskega dela sezone, je bil vesel dejstva, da se je po dveh tekmah brez zadetkov odprlo tudi v napadu: “V napadu nam ni steklo, tak dan pride, danes pa so bili naši igralci razpoloženi. Celotna ekipa je delala za zmago in je zaslužna za današnji uspeh, na tej tekmi moramo graditi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…