Tudi domžalski nogometaši v teh dneh že uživajo na kratkem, a zasluženem dopustu. Zato pa s polno paro dela klubska uprava, ki je danes predstavila prvega novinca. Pravzaprav gre za starega znanca, ob Kamniško Bistrico se je po več kot sedmih letih vrnil Luka Žinko, ki je rumeni dres v preteklosti nosil že tri leta in se z Domžalami veselil tudi obeh naslovov državnega prvaka.


Domžalski strateg Elsner je že pred dnevi poudaril, da je pozimi storil napako, ko moštva po odhodu Nejca Skubica in Nejca Vidmarja ni okrepil tudi z nekaj izkušnjami. “Luka Elsner in njegovo strokovno vodstvo je očitno opazilo, da kljub starosti še nisem za v staro šaro. Ocenili so, da lahko z izkušnjami in vodstvenim sposobnostim pomagam Domžalah na višjo raven,” je po sklenitvi dveletnega dogovora dejal 33-letni vezist, ki je bil v letošnji sezoni pomemben člen Krškega. Posavci so tudi z njegovo pomočjo zaigrali bolje, Ljubljančan po jesenskem prihodu v Krško namreč ni izpustil niti tekme. Zdaj Žinka pomembna vloga čaka tudi v Domžalah: “Verjamem, da lahko veliko pripomorem na tem področju. V ekipi so še nekateri izkušenejši nogometaši, Juninho, Lucas Mario Horvat, Dejan Milić, in verjamem, da lahko skupaj uspešno usmerjamo to skupino igralcev na igrišču.”

Izkušeni nogometaš po predstavitvi ni skrival visokih ciljev: “Domžale so že več kot desetletje v vrhu slovenskega nogometa. S trenutnim kadrom smo sposobni narediti korak naprej in se boriti za lovorike. Moja osebna želja je naslov državnega prvaka in takšno ambiciozno razmišljanje bom prenesel tudi v garderobo. Želim obuditi staro zgodbo, ko smo v dveh letih osvojili tri lovorike. Od tega je minilo že osem oziroma devet let, a se spomnim kot da bi bilo včeraj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…