Mariborčani so po dveh remijih z Belchatowim in BATE Borisovim na turških tleh prišli še do prve zmage. Po bledem prvem polčasu, ko igra ni stekla, so varovanci trenerja Anteja Šimundže prestavili v prestavo ali dve višje in bolgarskemu Litexu zabili dva zadetka.


“Bila je zahtevna tekma, saj so v tem delu priprav, ko imamo po dva treninga dnevno, noge težke. V prvem polčasu so nas tekmeci še tekaško spremljali, nato pa smo stopnjevali ritem, kar nam je že drugo tekmo zapored odlično uspelo. Zmaga je vedno koristna, predvsem za samozavest, a je še bolj pomembno, da kot kolektiv delujemo dobro na igrišču. Izpolnjujemo trenerjeva navodila, poseben poudarek namenjamo pritiskanju tekmecev na njihovi polovici igrišča in to delamo odlično. Ko bomo v zaključnem delu ob večji svežini še izpopolnili zadnje dogovorjene zadeve, bomo v pravi podobi za nadaljevanje sezone,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal Luka Zahović, strelec drugega zadetka. Obetavni napadalec vijoličastih je zadel že drugič zapored, saj je pred dnevi dosegel izenačujoči zadetek na tekmi z beloruskim BATE Borisovim. V drugem polčasu so priložnost za igranje dobili tudi nekateri najmlajši, saj je Ante Šimundža na igrišče poslal tudi Roberta Pušaverja, Dina Hotića, Danijela Vujčića in Martina Kramariča: “Pušaver je odigral en polčas po vmesni poškodbi, tudi na štoperskem položaju se je dobro znašel in pokazal prostor za napredovanje. Mlajši igralci iz B-ekipe so tukaj, da ob treningih dobijo tudi kakšne minute. Fantje, ki so v ospredju, potrebujejo cele tekme, tako da se minute za njih razdelijo v dveh dneh. Nekateri so igrali proti Litexu, za druge je predvidena Steaua. V teh preizkušnjah do konca priprav želimo nameniti čim več minut posameznikom.”

Precej lepih besed je na računa Maribora namenil tudi Krasimir Balakov, trenutno trener Litexa, v preteklosti pa ob Stojčkovu eden največjih zvezdnikov bolgarske izbrane vrste. Dolgoletni nogometaš Stuttgarta, ki je nekaj časa vodil tudi splitski Hajduk, je dejal: “Zelo zanimiva tekma je za nas pomenila dobro preizkušnjo. Imeli smo opravka z zelo dobro ekipo, vsi igralci Maribora so odlični igralci. Rezultati v zadnjih letih so dovolj zgovorni, moštvo ima kontinuiteto. To pa lahko le prinaša le kvaliteta. Bil sem trener pri Hajduku, tako da vem, kako težko je delovati na teh prostorih, ko klubi nimajo finančne moči, ampak morajo zmanjševati razliko s trdim delom. To počnete odlično. Maribor igra lepo, ima kvaliteto in red v igri, igralci v vsakem trenutku vedo, kaj morajo storiti na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…