Nestanovitni rezultati Domžal se nadaljujejo. Četa trenerja Luke Elsnerja visoke zmage nad Velenjčani ni uspela nadgraditi z zmago na novomeškem Portovalu, kjer so dobrih dvajset minut pred koncem obračuna še vodili z dvema zadetkom prednosti, a so Dolenjci izkoristili črne minute nasprotnika in v domžalsko mrežo v vsega sedmih minutah zabili kar tri zadetke.


“Ko v prvem polčasu nadigraš nasprotnika in bi lahko na odmor odšel s prednostjo štirih golov, moraš to izkoristiti. Pri izidu 2:0 se lahko zgodi marsikaj in nam se tudi je. Prejeli smo dva evrogola in zaplavali v vode, v katere ekipa, ki se bori za Evropo, ne sme. Pokazali smo ogromno nezrelosti, saj smo nasprotniku dovolili, da se vrne v tekmo, v kateri je bilo vse ‘mrtvo’. Zame je to povsem nerazumljivo in zelo boleče,”  je po gostovanju v Novem mestu za klubsko spletno stran priznal Luka Elsner. Domžalčani kljub bolečemu porazu niso bili kaznovani na najslabši možen način, saj so jim na roko šli izid tekem Celja in Olimpije, vseeno pa Elsner priznava, da gre za najtežji trenutek ekipe v letošnji sezoni: “Ta poraz je zagotovo težji od tistega proti Zavrču. To je najtežji trenutek naše ekipe v letošnji sezoni. Predvsem zato, ker je popolnoma nerazumljivo, kako se nam je zalomilo, saj smo imeli nadzor nad tekmo. Pokazali smo premalo zrelosti in samozavesti v posesti. Igralci so se želeli čim prej rešiti žog, ki smo jih imeli pod nadzorom.

“Pred nami je težka naloga, čeprav ne nemogoča. Če bomo nadaljevali s spremenljivimi predstavami, potem bomo iz slabega znova skočili na dobro. Nič drugega nam ne preostane, kot da se obrnemo k tekmi proti Kopru. Na srečo so nam šli ostali izidi na roko, a na to se nikakor ne smemo zanašati. Zadnje štiri tekme moramo vzeti, kot da gre za preživetje,” je zaključil domžalski strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…