Domžalski nogometaši so pripravljalno obdobje, vsaj kar se tekem tiče, zaključili z zmago, še četrto v pripravah na nadaljevanje sezone. Rumeni so v domačem Športnem parku ugnali velenjski Rudar in z zmago s 3:2 potrdili dobro delo v minulih tednih, ko je Luka Elsner s pomočniki svoje varovance gnal do skrajnih zmožnosti.


“Zelo sem vesel zmage, saj prinaša pozitiven zaključek priprav. Veliko segmentov igre, ki jih nisem pričakoval na tako visoki ravni, je bilo danes nad mojimi pričakovanji. Predvsem to velja za organiziranost igre v fazi obrambe, ki je bila v prvem polčasu zelo dobro urejena. Preizkusili smo nekaj novih idej in vse skupaj je zelo dobro delovalo,” je po tekmi v pogovoru za klubsko spletno stran svojo četo pohvalil trener Luka Elsner. Domžalski strateg je po petkovi preizkušnji z Žilino priložnost namenil igralcem, ki izzivajo nogometaše v začetni enajsterici in bil zadovoljen z njihovo predstavo.

Čeprav so za domžalski nogometaši kakovostne priprave, Elsner opozarja, da mora moštvo z enakim pristopom kreniti tudi v nadaljevanje sezone: “Pripravljalne tekme smo zapisali v knjigo, ki se je z zaključkom priprav zaprla. Sedaj odpiramo novo, ki bo govorila o tekmovalnem delu sezone. Ta knjiga je seveda povezana s prvo, saj ti kvalitetne priprave omogočajo boljše predstave v prvenstvu, vendar garancija za uspeh to vseeno ni. Če smo si v odstotkih zvišali možnosti za dober drugi del sezone, to še ne pomeni, da bo dejansko tako. Na igrišču moramo delovati tako dobro in s takšnim srcem, da bomo potrdili dobro delo v zadnjem mesecu in pol. Upam, da nam bo uspelo, saj si s svojimi sodelavci in trenutno skupino igralcev neizmerno želim narediti nekaj, kar bo pustilo sled v klubu.”

Domžalčani pomladanski del obveznosti pričenjajo z nedeljskim gostovanjem na novomeškem Portovalu. Dober teden pred nadaljevanjem državnega prvenstva ima Elsner sladke skrbi z izbiro začetne enajsterice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…