Domžalčani so v zadnji pripravljalni preizkušnji pred začetkom spomladanskega dela sezone v domačem Športnem parku z zadetkom Mateja Eterovića, ki je zadel prvič po prihodu k rumeno-modrim, ugnali Krško, vodilno moštvo 2. SNL. Krčani so se večji del srečanja predvsem branili in domačim uspešno preprečevali, da bi v posavsko mrežo poslali več kot eno žogo.


“Čeprav imaš visoko posest, še ne pomeni, da si tudi nevaren za nasprotnikova vrata. V prvem polčasu smo imeli 40 minut žogo v svoji posest, proti vratom pa smo sprožili vsega dva strela. Celotno tekmo smo bili zelo ne konkretni in vseskozi smo odlagali z napadi, namesto da bi šli neposredno proti vratom in poizkušali s streli. Preveč smo bili previdni. Igrali smo preveč okoli obrambe nasprotnika in zaradi tega bi bili lahko kaznovani. V drugem polčasu smo izgubili kar nekaj ključnih žog, ki bi jih nekoliko bolj sveže ekipe, igralci Krškega so namreč do takrat že veliko pretekli, lahko izkoristile in nas kaznovale z golom. V prvenstvu se nam takšne napake ne smejo dogajati, saj bomo kaznovani,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal Luka Elsner, ki pa je hitro pristavil, da bo v tekmah državnega prvenstva že zaradi miselnosti igra v napadu precej drugačna. Mladi strateg je svojim varovancem namenil tudi nekaj pohval, saj so v tekmi z vodilnim drugoligašem nadzirali potek igre, obenem pa tudi nevarni, še posebej v igri globinskih podaj. 32-letni strokovnjak pa je še posebej izpostavil Požeg Vancaša in Jelarja, ki sta se močno približala prvi enajsterici: “Nerad izpostavljam posameznike, ampak tokrat moram omeniti Rudija Požega Vancaša, ki se vrača v pravo stanje in nam lahko v takšni formi veliko pomaga. Drugi pa je Anže Jelar, ki je popolnoma spremenil svojo podobo na igrišču in predvsem miselnost. Danes je vskočil na pomoč na mestu centralnega branilca in svojo vlogo opravil zelo korektno. Oba se borita za položaj v udarni enajsterici ter minutažo in zelo koristno je, da imamo takšna igralca v ekipi.”

Elsner je obenem priznal, da začetna enajsterica pred tekmo z Rudarjem še ni formirana: “V zadnjem tednu je možno še veliko narediti pri uigravanju taktične postavitve, prilagajanju na nasprotnika in izbiri igralcev, s katerimi bomo šli v boj v Velenju. Po pregledu posnetkov nasprotnika bomo v največji možni meri prilagodili načrt naše igre. Na fizični in tehnični pripravi se ne da nič več narediti. Popraviti se da le še malenkosti v taktični pripravi na tekmo z Rudarjem.”

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…