Domžalčani so si z veliko zmago na gostovanju pri Mariboru štiri kroge pred koncem jesenskega dela sezone skorajda že zagotovili naslov jesenskih prvakov, saj so ob spodrsljajih najbližjih zasledovalcev povečali svojo prednost. Z osmimi točkami zaostanka so najbližje Celjani, s katerimi se bodo, če bo v začetku decembra to dovoljevalo vreme, udarili v zadnjem krogu pred premorom, do tedaj pa dobo rumeno-modri pretočili še precej znoja.


“Dva prosta dneva sta bila zelo koristna za igralce, tako za njihova telesa kot duše. (smeh) Znova smo v normalnem tedenskem ciklu, v katerem bomo imeli nekaj razvojnih treningov, s katerimi bomo osredotočenost primerno obrnili proti sobotni tekmi in vsem, kar sodi zraven, vključno s pripravo na nasprotnika in analizo dosedanjega dela. V zadnjem obdobju je bilo zelo malo časa za individualne pogovore in usmeritve v sami igri. V tem tednu bo tega veliko več in zelo smo veseli, da imamo nekaj več časa pred naslednjo preizkušnjo. V Mariboru je bila očitna fizična utrujenost igralcev, ki so junaško zdržali do zadnjega sodnikovega piska,” je za klubsko spletno stran zaupal strateg Luka Elsner, ki je svoje varovance znova odlično pripravil na zahtevnega tekmeca, saj so se Domžalčani odlično upirali mariborskim poizkusom po izenačenju. Kljub temu, da so Domžale tik pred tem, da si zagotovijo prezimitev na vrhu ligaške razpredelnice, mladi strokovnjak poudarja, da mora moštvo do premora opraviti še nekaj obveznosti. 32-letni strateg, ki je znal po porazih na račun svojih varovancev spustiti tudi nekaj krepkih besed, je tokrat še enkrat svojim nogometašem in predvsem sodelavcem na in ob igrišču namenil nekaj pohval: “Do konca prvega dela teka v prvenstvu nam manjka še nekaj metrov. V tem trenutku moram izraziti zadovoljstvo nad igralci, s katerimi delamo vsak dan. Gre za zelo pridne učence, ki z veliko vnemo sprejemajo informacije strokovnega vodstva in se iz napak učijo. Stremijo k temu, da bi bili vsak dan boljši in zaradi tega je na treningih veliko lažje delati, se pripravljati na tekme in na koncu tudi osvajati točke, ki so v največji meri njihova zasluga. Ves ta razvoj ne bi bil možen, če ne bi za njimi stala čvrsta ekipa znotraj strokovnega vodstva. Izpostaviti moram zaupanje in zadovoljstvo nad mojimi najbližjimi sodelavci. Vsak član doda svoj zidak k gradnji naše hiše. Igralci so tako strokovno kot tudi motivacijsko dobro vodeni in imajo podporo na vsakem koraku, tako s strani trenerjev, terapevtov, ekonoma, vzdrževalcev igrišč kot tudi vseh ostalih ljudi v klubu, ki se ukvarjajo s prvo ekipo. Trenutna energija v klubu prispeva svoj delež k našim uspehom in dobremu počutju igralcev. Moji najožji sodelavci pa so najbolj zaslužni za to, da igralci kažejo trenutne predstave.”

Elsnerjeve nogometaše priložnost za novo dokazovanje čaka že v soboto, ko se bodo v občinskem derbiju pomerili z Radomljani, ki upajo na presenečenje, a se glede na formo in rezultate obeh taborov zdi, da bi kakršnakoli oddaja točk Domžal pomenila skorajda znanstveno fantastiko, še posebej če bodo Domžalčani ponovili svoje najboljše predstave.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…