Domžalčani so v tretji pripravljalni tekmi vpisali še tretjo zmago. Potem ko so na domačem igrišču ugnali tretjeligaša Ilirijo in Zarico, so se včeraj popoldne odpravili v hrvaški Medulin in se udarili s puljsko Istro, ki so odigrale zadnje pripravljalno srečanje. Z dobro igro je vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije odpor Istranov strlo v sodniških dodatkih obeh polčasov, zadetkov sta se veselila Kenan Horić in Anže Jelar, s predstavo svojega moštva pa je bil zadovoljen tudi Luka Elsner.


“Igralce sem že pred tekmo opozoril, da je Istra v zaključnem delu priprav in da lahko pričakujemo tekmovalno tekmo. Posledično se je tudi za našo ekipo z današnjim dnem začelo tekmovalno obdobje. Odigrali smo tako rekoč prvenstveno tekmo, saj so bili dvoboji agresivni, ritem igre visok in glede na trenutno obdobje priprav smo se odzvali odlično. Narekovali smo ritem igre, velikokrat smo izvajali pritisk na njihovi polovici in posledično ukradli tudi veliko žog ter bili nevarni iz protinapadov,” je po tekmi za spletno stran kluba dejal trener Luka Elsner. Ta je pohvalil tudi odziv svojih varovancev, ki se na dvomljive odločitve domače sodniške ekipe, ki je šest minut pred koncem srečanja izključila tudi Darka Zeca, ko je le-ta prejel pljunek s strani Brazilca Joa, niso odzvali negativno: “Ko smo imeli posest žoge, smo bili malce premalo potrpežljivi. Istra se je v določenih trenutkih tekme z vsemi enajstimi igralci branila vsega 40 metrov od svojih vrat in v njihovo obrambno postavitev smo se preveč ‘zaletavali’. Po drugi strani pa smo bili dovolj sveži ter hitri in veseli, da lahko določeni igralci visok ritem držijo že vseh 90 minut tekme. Bilo je veliko dobrih stvari, poleg tega smo se tudi zelo dobro odzvali na številne čudne sodniške odločitve. Igralci so bili na sojenje opozorjeni že pred tekmo in ponosen sem, kako so se odzvali. Vedno igramo na zmago in zelo sem zadovoljen s prikazanim na današnji tekmi. Če smo proti Zarici odigrali povprečno, smo se danes vrnili na pravo pot.”

Domžalčani se po prosti nedelji jutri odpravljajo v turško Antalyjo, kjer bodo opravili osrednji del priprav na nadaljevanje sezone. Tam bodo imeli nogometaši odlične pogoje za vadbo, česar se že veseli tudi Elsner, ki je seznam potnikov uvrstil 27 nogometašev: “Sedaj si bomo vzeli več časa, da do potankosti izpilimo vse faze igre. S tem bomo izboljšali organizacijo na igrišču, saj se nekateri igralci v določenih fazah igre še lovijo. V Turčiji bomo imeli na voljo prave pogoje in močne tekme, da te stvari popravimo. Ekipa je sestavljena iz perfekcionistov in zato bomo poizkušali do potankosti izpiliti vsako malenkost. Jasno pa je, da moramo še dvigniti kvaliteto igre in raven tekmovalnosti, saj nas v nadaljevanju leta čakajo tudi boljše ekipo kot je Istra.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…