Domžalčani v nadaljevanju državnega prvenstva, podobno kot tudi drugouvrščeni Mariborčani, ostajajo še brez zmage. Rumeni so rane po porazu v Novem mestu zacelili z domačim remijem proti Gorici, ki je v domžalski Športni park pripotovala močno oslabljena. Pri domačih je manjkal zgolj Amedej Vetrih, a je odsotnost vezista poskrbela za nekaj rošad na igrišču.


Na mesto dolgoletnega nogometaša Gorice se je preselil Žan Majer, na položaju desnega krilnega nogometaša, ki ga je na Portovalu zasedel prav Štajerec, pa je zaigral napadalec Antonio Mance, v konici napada pa je od prve minute nastopil Slobodan Vuk. Tudi s spremembami na zelenici so bili Domžalčani vsaj za odtenek boljši tekmec, čeprav tudi gostje predvsem v prvem polčasu, ki se je končal brez zadetkov, niso bili brez priložnosti. Domači strateg Luka Elsner je bil po pričakovanjih bolj zadovoljen s predstavo v nadaljevanju. “V drugem polčasu smo dvignili ritem igre in igrali veliko bolj proti nasprotnikovemu golu. Z večjo dinamiko v igri smo si začeli pripravljati priložnosti in bili nagrajeni z golom. Morali bi zadeti na 2:0 in potem bi bilo že konec tekme,” je Elsner priznal za klubsko spletno stran in v isti sapi obžaloval dejstvo, da so Goričani zadeli iz praktično edine priložnosti v drugem polčasu. Je pa šef domžalske stroke, ki bo kmalu dobil tudi pomoč v Simonu Rožmanu, ob tem izpostavil tudi pozitivne stari včerajšnjega obračuna: “Vesel sem, da smo popravili odnos. Bili smo požrtvovalni, veliko tekli in se borili na vso moč. Ustvarili smo si priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. To so Domžale, ki si jih želimo. Ne glede na to, da nismo zmagali, smo se vrnili na pravo pot.”

Domžalčane že v petek čaka nova preizkušnja, gostovanje v Halozah: “V Zavrču ne bo nič težje kot v Novem mestu ali danes. Tekma kot tekma. Morali se bomo tepsti in pokazati veliko želje, tako kot danes. Če bomo moški v dvobojih, bomo odnesli vse tri točke tudi iz Zavrča. Če bo odnos pravi, bomo dobivali tudi točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…