Luka Elsner je po sredinem porazu z Zavrčem priznal, da je storil napako pri sestavi enajsterice. Domžalski strateg je pred včerajšnjim obračunom z Velenjčani močno premešal karte, odločitev pa se je izkazala za več kot zgolj pravilno, saj je Elsnerjeva četa Rudar odpravila z izidom 4:0 in se veselila najvišje zmage v letošnji sezoni.


“Tekme proti Rudarju smo se nekoliko bali, saj je na obisk prišel nasprotnik, ki je v zadnjem obdobju ujel formo in se lahko pohvali s kvalitetno zasedbo, ki je dobro vodena. Veseli me, da smo odgovorili na vprašanje, kakšna ekipa smo. Z vidika karakterja smo se vrnili na vrednote, ki jih v zadnjem obdobju nismo kazali. Želja je bila, da nehamo le govoriti, kaj bomo na igrišču delali, ampak da to dejansko tudi naredimo. Hitro se moramo obrniti k naslednji preizkušnji, saj smo imeli grdo navado, da smo iz tekme v tekmo nihali. Čas je že, da povežemo nekaj tekem s pozitivnimi izidi. To bomo storili le v primeru garanja na vsaki tekmi in da bomo manj gledali na kvaliteto igre ter več pozornosti namenili mentalni pripravi,” je po visoki zmagi za klubsko spletno stran dejal Elsner, ki pa kljub visoki zmagi ni bil najbolj zadovoljen z videnim v igri svojih varovancem, a je ob tem v istem dihu pristavil, da ob koncu sezone, ko se Domžalčani borijo za uvrstitev v Evropo, štejejo zgolj in samo rezultati: “Kvaliteta naše igre ni bila na visoki ravni. Rudar je lovil priključek in zaradi tega smo imeli ogromno prostora, ki smo ga izkoristili šele ob koncu tekme. So pa imeli gostje lepo priložnost za vrnitev v igro in tekma bi se lahko zapletla. Kvaliteta že res ni bila na najvišji ravni, ampak za nas je bilo najbolj pomembno, da tekmo z vidika karakterja zmagamo na pravi način. To nam je uspelo. Jeseni smo imeli izjemen niz zmag, a nismo igrali najbolje, zato se z lepo igro v zaključku sezone zagotovo ne mislim več ukvarjati, saj so rezultati tisto, kar šteje.”

Elsner je ekipo pohvalil za pokazane vrednote in karakter, mladi strateg pa si želi, da bi zmago z Rudarjem podaljšali v niz pozitivnih rezultatov, obenem pa povrnili tudi zmagovalni duh: “Veliko smo se ukvarjali s fazo napada in našo neučinkovitostjo. V iskanju odgovorov smo pozabili na najbolj pomembno stvar in to je, da se gremo na igrišče boriti. Izgubili smo zmagovalni duh in bojevitost, a smo toliko pozornosti posvečali taktiki in neučinkovitosti, da smo izgubili identiteto. Proti Rudarju smo del te vrnili, ampak pot je še krvavo dolga.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…