Naziv obračuna kroga je tokrat pripadel tekmi Celja in Domžal. Ekipi, ki se borita za drugo mesto na ligaški razpredelnici, nista uspeli doseči zadetka, a so maloštevilni gledalci na tribunah Arene Petrol spremljali zanimivo in borbeno srečanje. Kljub temu, da so Domžalčani srečanje zaključili z dvema igralcema manj, so obračun zaključili neporaženi in z delitvijo točk.


“Fantje so se po tekmi v garderobi veselili, kot da bi zmagali. Tudi občutek je dejansko tak, saj smo v zahtevnih pogojih osvojili točko, ki že sama po sebi na gostovanju v Celju ne bi bila neuspeh. Za nas je ta točka zelo pomembna, če ne celo odločilna za nadaljevanje sezone. Karakterno smo dokazali svojo moč in tudi v točkovnem smislu smo zadržali določeno prednost. Fantom iz srca iskreno čestitam, saj so pokazali neverjetno požrtvovalnost, solidarnost in moštveni duh, zato nas je na trenutke nagradila tudi sreča. Boj je bil do konca neizprosen in prepričan sem, da nam bo ta tekma ogromno pomagala za nadaljevanje sezone,” je po koncu tekme dejal gostujoči strateg Luka Elsner, ki je v nadaljevanju poudaril, da je po tekmi s Celjani njegovo zaupanje v moštvo še večje: “Vselej sem imel zaupanje v svoje igralce in kolektiv. Verjel sem, da smo še vedno ambiciozna ekipa in da so igralci visoko motivirani v želji, da dosežejo tisto, kar jim ponuja prvenstvo. Prepričan sem bil, da bomo vsaj iz tega vidika v nadaljevanju sezone dobri. Marsikaj smo se naučili iz storjenih napak, zato je po današnji tekmi moje zaupanje v ekipo še večje. V prihodnost zrem zelo optimistično.”

Na roko Domžal, in ravno tako tudi Celja, je šel tudi remi Olimpije, saj so razmerja na lestvici med omenjeno trojico ostala nespremenjena: “Razmerja so ostala ista, s to razliko, da je za nami zelo zahtevno gostovanje v Celju. To je za nas, ki smo bili v negativni seriji, izrednega pomena. Pred nami je sedaj nekaj tekem na domačem igrišču in vse je v naših rokah, da stvari rešimo sebi v prid. Točkovno moramo ohraniti razliko do glavnih tekmecev in zadržati trenutni položaj. Boj je neizprosen in morda smo celo mi glavni krivci, da je temu tako, ker se nismo uvrstili v finale pokala. Če bi nam uspelo, bi lahko vsi skupaj zaigrali nekoliko bolj sproščeno. Za zanimivost prvenstva pa je to vsekakor dobro.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…