Domžalčani so z včerajšnjim remijem proti velenjskemu Rudarju prekinili niz dveh porazov, a kljub temu domači strateg Luka Elsner s predstavo svojih varovancev ni bil zadovoljen. Domžale so v zadnjih treh krogih, ko so osvojile vsega točko, namreč izgubile dobršen del prednosti, saj sta Maribor in Zavrč zadaj le še za tri točke, Olimpija štiri.


“V prvem polčasu ni bilo nič tako kot bi moralo biti. Igrali smo kot da bi lestvico obrnili na glavo. Nismo prikazali dveh stvari, ki sta ključni na takšnih tekmah, motivacije in kvalitete. Eno brez drugega ne gre, mi pa nismo pokazali niti enega niti drugega. Naša raven nogometa je bila prenizka in si na koncu nismo zaslužili treh točk, čeprav se je scenarij tekme odvijal povsem v našo korist,” je po tretji zaporedni tekmi brez polnega izkupička za klubsko spletno stran dejal domači strateg Luka Elsner. Slednji s točko ni bil zadovoljen, saj je bil cilj pred tekmo jasen. Domžalčani so za nameček dobre pol ure igrali še z igralcem več, saj je bil v 64. minuti, po prekršku nad Erikom Janžu, izključen Dragan Jelić. Rumeno-modri številčne prednosti niso znali pretvoriti v zadetek: “V drugem polčasu smo igrali malce boljše, prišli do igralca prednosti, a si na koncu nismo zaslužili, da bi katero od nevarnih situacij zaključili z golom. Trenutno plavamo na mestu in to nikakor ni dobro, saj ekipe za nami zmagujejo in so že v položaju, da nas prehitijo. S slabim nizom izidov smo konkurentom to omogočili sami in edina rešitev je nadgradnja naše motivacije ter kvalitete. Zmaga bi nam ogromno pomenila in z njo bi se lažje vrnili na raven z začetka sezone. Takrat smo bili v fazi obrambe bolje organizirani, bolj agresivni in v dvobojih uspešnejši. Tega danes ni bilo.”

Četo trenerja Elsnerja v nedeljo čaka gostovanje v Novem mestu, pri predzadnji Krki. Kakšen pa je recept za zmago na Dolenjskem? “Čudežni napoj, ki bi današnjo slabo predstavo spremenil v nedeljsko odlično v Novem mestu, ne obstaja. Morda je rešitev v rotaciji? Morda si nekateri želijo dokazovati bolj od tistih, ki so igrali danes? To bomo ocenili po opravljeni analizi. V prvi vrsti potrebujemo svežino, svežo kri, nov veter, saj trenutno delujemo zelo zarjavelo. Če bi se nam to dogajalo pet kol do konca prvenstva, bi še razumel. Trenutno pa smo prišli šele čez prvo tretjino, zato je vse skupaj nerazumljivo. Če imamo visoke ambicije, na takšen način ne moremo delovati. Rešitve so delno v rokah strokovnega vodstva, delno pa v rokah igralcev, ki morajo prevzeti odgovornost. Ničesar ne bomo zavijali v celofan. Trenutno je naša igra slaba in le z objektivno analizo se lahko nadejamo, da bo bolje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

  1. Prekmurec

    16. 10. 2014 na 14:32

    pričakovan padec forme

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…