Domžalčani so vrh ligaške razpredelnice zasedali vse od tretjega kroga naprej, po 18 krogih državnega prvenstva pa so ga bili prisiljeni po porazu v Zavrču predati Mariborčanom. V domžalskem taboru se s tem kljub vsemu niso kaj prida obremenjevali, saj več preglavic povzroča igra v napadu. Rumeno-modri so zadnji zadetek dosegli pred 296 minutami, v tekmi 19. krogu, ko je mrežo Gorice zatresel Joshua Parker, zdaj že nekdanji član kluba.


“Čas za razočaranje, jezo in obžalovanje točk je minil že včeraj. V celoti se moramo osredotočiti na izziv, ki je pred nami in je morda celo največji v letošnji sezoni. Tekma s Krko je ena od najpomembnejših prelomnic, ki bo pokazala, v katero smer bomo šli naprej. Izziv moramo sprejeti z veliko željo po spremembi trenutnega stanja. V letošnji sezoni smo se nekajkrat že soočili z obdobji, ko je forma nekoliko padla in smo izgubili zagon, a smo jih uspeli hitro prebroditi. Upam, da bo tako tudi tokrat in da bomo že v soboto na domačih tleh osvojili zmago, ki nas bi vrnila v odlično stanje,” je v pogovoru za spletno stran priznal domžalski strateg Luka Elsner, ki tudi tokrat še ne bo mogel računati na Juninha, ki je bil sicer včeraj registiran, a še ni prejel delovnega dovoljenja. 32-letni strokonjak zaradi poškodb ne bo mogel računati na poškodovane Zenija Husmanija, Dejana Milića, Gabra Dobrovoljca, Yanna Mvitaja in tudi Anžeta Jelarja, ki je na gostovanju v Zavrču prejel močan udarec v nogo, zaradi štirih rumenih kartonov pa mora prisilno počivati Uroš Korun. Se pa po odsluženi kazni v kader vračata Darko Zec in Kenan Horić, zaigral bi lahko tudi Lucas Horvat, ki bi lahko z igro na sredini pomagal pri iskanju zadetka: “Krka je neugoden nasprotnik, tako kot bi bil glede na naše trenutno stanje vsak. Smo v nekoliko slabši seriji, ne dosegamo golov in to se nekoliko pozna tudi na samozavesti. S fanti se moramo osredotočiti na potencial, ki smo ga pokazali na zadnjih dveh tekmah. Po mojem mnenju je visok, ampak ne sme ostati le pri potencialu. Izkoristiti ga moramo na igrišču in poskrbeti, da kvaliteta vendarle pride do izraza tudi v obliki gola. Hkrati moramo ohraniti vse tisto, kar nas je držalo na vrhu lestvice.”

Elsner priznava, da njegovi varovanci tekme na domačem stadionu že pošteno pogrešajo: “Zelo močno ga že pogrešamo. Predvsem dobro pripravljeno zelenico, širši prostor za igranje in seveda spodbudo naših navijačev. Dejstvo je, da noben nasprotnik ne bo prišel z odprtimi rokami in nam podaril točke. Izkoristiti bomo morali vse atome moči, vso željo, osredotočenost in tudi kvaliteto, da v soboto tekmo zaključimo s tremi točkami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…