Občinski derbi so še tretjič v letošnji sezoni dobili Domžalčani. Radomljani za hrbet Nejca Vidmarja, ki je še 18. v letošnji sezoni zaklenil svoja vrata, znova niso uspeli pospraviti žoge, saj novopečeni reprezentant v golu Domžal praktično ni imel pravega dela, saj si varovanci trenerja Dejana Djuranovića niso uspeli pripraviti nevarnejših zaključkov. Domžale so tako vsaj za en dan znova skočile na drugo mesto ligaške razpredelnice, pred Celjane.


“Bili smo v težkem položaju, zato me je bilo obračuna z Radomljami kar nekoliko strah. Priprava na tekmo je bila dokaj stresna. Stvari na igrišču nismo izpeljali popolno, je bilo pa dobro,” je po tekmi za klubsko stran priznal domžalski strateg Luka Elsner, ki je moral predvsem v uvodu drugega polčasa nekajkrat močno povzdigniti glas. Radomljani so po dveh menjavah ob polčasu zaigrali pogumneje in kar nekoliko presenetili domžalsko četo, ki si je privoščila nekaj napak, na kar je po koncu obračuna opozoril tudi Elsner: “Moti me večji odstotek napačno oddanih podaj, kar pa niti ni tako problematično kot uvodnih deset minut drugega polčasa, ko smo skorajda zapravili vodstvo. To se na naši ravni ne sme dogajati. Radomlje nas tokrat niso kaznovale, v prihodnje pa nas nasprotniki zagotovo bodo. To je potrebno popraviti, sicer pa nam je s hrbta padlo določeno breme. Igralci se bolje zavedajo svojih kvalitet v fazi napada in doprinos bočnih igralcev je bil danes zelo pomemben, da smo proti tako zaprti formaciji uspešno zaključevali napade. Igralci so v določenih trenutkih pokazali nove ideje in to me veseli. Osvojili smo točke in dosegli gole iz izdelanih situacij, ki smo jih zadnja dva tedna vadili na treningih.”

Elsner se je posebej dotaknil tudi Alena Ožbolta, ki je srečanje pričel v začetni enajsterici: “Čeprav je naredil nekaj tehničnih napak, je bil v odločilnih akcijah vselej zraven. Gre za igralca, ki potrebuje vsega dve ali tri poteze, da spremeni potek tekme. Sodeloval je pri prvem in drugem golu in prepričan sem, da bo njegova vloga v Domžalah vse bolj vidna, saj njegova kvaliteta ni sporna. Pred njim je še veliko dela in najbolj bo napredoval, če se bo povsem podredil kolektivu. Veseli me, da je tako mlad igralec sposoben narediti razliko na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…