Po Mariboru so si včeraj precejšen spodrsljaj privoščili še Domžalčani. Če so rumeni v jesenskem delu sezone obakrat zlahka opravili z včerajšnjim nasprotnikom, je bila včerajšnja slika na novomeškem Portovalu povsem drugačna. Zaslužene zmage so se veselili Dolenjci, ki so za razliko od gostov izkoristili svoje priložnosti in z zmago skočili pred Koper, na sedmo mesto prvoligaške lestvice.


“Zadnji dve srečanji proti Domžalam smo vzeli kot šolo. Danes smo se proti Domžalam tudi taktično drugačne postavili, preučili njihovo igro in v fazi branjenja odigrali disciplinirano srečanje. V napadu smo izkoristili svoje naprednosti in preko hitrih igralcev izpeljali nekaj protinapadov. Na koncu je to prineslo gladko in zasluženo zmago, ki je ostala v Novem mestu,” je po veliki zmagi priznal domači strateg Andrej Kastrevec, ki je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Precej bolj kritičen je bil do svojega moštva Luka Elsner, ki je stabilnost v obrambi, ki je bila v minuli mesecih zaščitni znak domžalske igre, označil za kriminalno:  “Na vseh področjih smo bili mizerni. Po takšni tekmi nam ne preostane drugega, kot da se skrijemo v luknjo in smo povsem tiho kar se tiče napovedi in ciljev. Po tej tekmi smo padli na dno, saj tako nizko v letošnji sezoni še nismo bili. Stabilnost v obrambi je bila kriminalna. Od treh prejetih golov smo Krki podarili dva in na takšen način se resnega nogometa ne da igrati. Ne glede na prikazano v napadu, smo si sami zabili gole.”

“Pokazali smo povsem drugačno sliko kot v jesenskem delu sezone, ko smo bili v obrambi zelo stabilni. Prejeli smo tri gole, tako da moramo biti tiho, trdo delati in odskočiti iz tega položaja. Bolj nizko kot smo bili danes ne moremo, tako da gre lahko le na bolje. Že po prvi tekmi imamo urgentno situacijo in nemudoma bomo morali najti sredstva, da se otresemo negativne avre, ki smo jo danes nabrali,” je še dodal trener domžalskega moštva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…