Domžalčani so po remiju z Rudarjem in porazu z Zavrčem v spomladansko bero vpisali še tri točke. V domačem Športnem parku, kjer so nogometaši že pred začetkom tekme z majhno pozornostjo razveselili obiskovalke tekme, so strli odpor novomeške Krke, potem ko je bil z bele točke dvakrat uspešen Matic Črnic.


“Najbolj pomembne so tri točke, čeprav mi bo po kvaliteti v spominu ostal tudi prvi polčas. Tekma je pokazala vse tisto, kar v tem trenutku doživljamo. Smo v težkem obdobju, ko nas prav nič ne nagradi. Nasprotnik je imel v prvem polčasu le eno priložnost in to je bil prosti strel, s katerega smo prejeli evrogol. Na drugi strani smo stresli prečko, imeli še nekaj priložnosti, a brez uspeha. Nogomet oziroma življenje nas v tem obdobju preizkušata, kako čvrsti in vztrajni smo. Ob polčasu smo se dogovorili, da ne glede vse, ali se kaj obrne v našo korist ali ne, ne smemo odnehati in moramo vztrajati do konca. Končno je prišel trenutek, ko se je vsaj malce obrnilo v našo smer. Izjemno sem vesel te zmage, saj bo sedaj v našo igro, učinkovitost in samozavest posijalo nekaj več sonca. Obdobje po tej zmagi bo bistveno lažje,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal domači strateg Luka Elsner, ki po prvem polčasu ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. 32-letni strokovnjak priznava, da morajo nogometaši v nadaljevanju vseeno odpraviti še precej pomanjkljivosti: “Veliko dela nas čaka pri iskanju ravnovesja med nadzorom nad igro in hitrimi prehodi v napad. Trenutno se prevečkrat odločimo za posest in ne razmišljamo o golu. Zaradi tega bi bili v prvem polčasu lahko večkrat kaznovani. To so težave, s katerimi se moramo še naprej ukvarjati. V drugem polčasu je želja po golu obstajala, a se igralci niso upali, ker jih je bilo strah napake. Dejstvo je, da želimo imeti nadzor in potem iz tega postati nevarni. To nam je nekajkrat uspelo. Nikoli pa se ne sme zgoditi, da nimamo ravnotežja. To se je dogajalo v drugem polčasu in posledično je imela Krka nekaj priložnosti, saj po izgubljeni žogi nismo bili organizirani. Naš profil ekipe ni takšen, da bi lahko igrali direktno proti golu, ker nimamo več takšnega tipa igralcev. Po odhodu Josha ne moremo več igrati na takšen način kot smo jeseni. Delamo z igralci, ki smo jih izbrali in smo na pravi poti.”

Čeprav bo po zmagi nad Novomeščani vsaj iz psihološkega stališča nekoliko lažje, Elsner poudarja, da bodo spomladi tekme precej težje kot jeseni: “Zagotovo bodo spomladi vse tekme težje kot jeseni. To je očitno že po prvih treh kolih in tudi v prihodnje ne bo nič drugače. V določenem delu tekme smo pokazali velik potencial, morda na trenutke celo večji kot jeseni, ampak moramo ga razviti. Iz psihološkega vidika bo sedaj manj bremena, še posebej, ker smo sestopili z vrha. V trenutnem položaju je lažje delovati, saj nas nič več ne proglašjo za favorite. Verjamem, da je pred nami dobro obdobje, v katerem bomo dosegali tudi gole iz igre. Daril od tekmecev pa zagotovo ne bo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…