Domžalčani so se iz Haloz včeraj končno vračali tudi prešerne volje. Po remiju in kar treh porazih je napočil še čas za krstno zmago na zelenici završkega Športnega parka, do katere pa so rumeni prišli s precej zdesetkano zasedbo, saj je bil Luka Elsner prisiljen doma pustiti kar sedmerico nogometašev, ki bi srečanje najverjetneje pričeli od prve minute.


Tako je bila začetna enajsterica še za nekaj mesecev mlajša od završke, ki se sicer ponaša s statusom najmlajše. Domžalska zasedba, ki je zaigrala od uvodnega žvižga sodnika Damirja Skomine je tako v povprečju štela vsega 22,4 leta, celotna sedemnajsterica je bila v povprečju še dobro leto mlajša. Ob Janu Repasu in Senadu Jaroviću, ki sta debitirala v začetni enajsterici rumenih, sta v drugem polčasu nekaj minut dočakal še dva najstnika – Ernest Grvala in Žan Žužek. Minimalne, a izjemno dobrodošle zmage se je močno razveselil tudi domžalski strateg Elsner. “Sem neizmerno vesel tokratne zmage, mislim, da prve tukaj v Zavrču. Videli smo dvoboj, ki je bil bolj rokoborba kot nogomet, ampak v pristopu smo bili povsem pri stvari. Motivacije in želje ni manjkalo, tekalno smo bili sposobni. Mislim, da smo zadeli v pravem trenutku in odlično delovali v fazi obrambe. Tri točke so zame danes štele dvojno … zaradi razmer in situacije, v kateri smo se nahajali z našimi mladimi igralci. Ne vem, če sem bil v svoji trenerski karieri že kdaj tako vesel zmage,” je po enajsti zmagi sezone priznal triintridesetletni trener.

Čeprav je Elsner po tekmi pohvalil celotno moštvo, je na završki zelenici še posebej dober vtis pustil Jan Repas. Mladinski reprezentant Slovenije si je z odlično predstavo pripravil najlepše darilo za devetnajsti rojstni dan, ki ga bo praznoval čez teden dni. O mladem varovancu pa je po tekmi z izbranimi besedami spregovoril tudi Elsner: “Izgledal je odlično. Veseli me, ker je bil v principih delovanja naše organizacije, taktične postavitve, izjemen. Mislim, da je tudi v več primerih tekme ustvarjal pritisk na nasprotnika, ustvarjal težave v nasprotnikovi zadnji liniji. Zame je bil odličen, odigral je brez pritiska. Za nas je doprinos, steber prihodnosti, na katerega računamo. Zanj vemo, da obstaja talent in prava miselnost ter tako samo čakamo, kdaj bo počasi priplaval na površje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…