Domžalčani so reprezentančni premor izkoristili še za drugo pripravljalno preizkušnjo v nekaj dneh. Potem ko so v torek na domačem igrišču ugnali Roltek Dob, so tokrat gostovali pri severnih sosedih in morali priznati premoč domačemu prvoligašu Kapfenbergu, ki je slavil z avtogolom Mateja Podlogarja.


Vodilno moštvo državnega prvenstva se je na pot v Oberaich odpravilo močno oslabljeno, saj so iz različnih razlogov manjkali številni člani prvega moštva. Obračun so izpustili Joshua Parker, Nemanja Maksimović, Veljko Simić, Zeni Husmani, Sasha Aneff, Nejc Skubic, Nejc Vidmar, Aladin Šišić, Rudi Požeg Vancaš, Alen Ožbolt, Gal Primc in Gaber Dobrovoljc, že sredi prvega polčasa pa sta z igrišč odšepala Benjamin Morel in Darko Zec, pri katerih naj ne bi šlo za hujšo poškodbo. Reprezentant Erik Janža je znova odigral celotno srečanje, priložnost za dokazovanje je dobilo precej mladincev, zaigrali so Ernest Grvala, Jan Repas, Žan Piskar, Žan Žužek in Dominik Ivkič. Luka Elsner je po tekmi dejal, da pripravljalne tekme kljub tveganju nogometašem le koristijo: “Z vidika poškodb bi bilo morda najbolje, da bi igralcem namenili 14 dni dopusta in bi se iz reprezentančnega odmora vrnili tik pred naslednjo prvenstveno tekmo. Tako se skoraj zagotovo ne bi nikomur nič zgodilo. Po drugi strani pa imamo delo, ki ga moramo opravili. Za ustrezno pripravo na nadaljevanje prvenstva moramo to obdobje čim bolje izkoristiti. S težkimi treningi, ki so prav tako nevarni za poškodbe, in prijateljskimi tekmami držimo tekmovalni ritem. Ta je še posebej pomemben v trenutnem obdobju, ko nas do konca jeseni čakajo le še tri tekme. Tudi Erik Janža, ki ga v nedeljo čaka selitev v reprezentanco, je v štirih dneh skoraj v celoti odigral dve tekmi. Igral je, ker mu to koristi.”

32-letni strateg vselej zagovarja igro v globino, tokrat so njegovi varovanci igrali predvsem po širini, preveč zadrževali žogo in tako igrali po željah domačega moštva: “To ni bila revialna tekma, čeprav smo se v določenih trenutkih prvega polčasa obnašali, kot da nas bodo Avstrijci le gledali in nam ploskali, ker smo vodilno moštvo slovenske lige. Daleč od tega. Njihov pristop je bil tipično avstrijski. Prikazali so veliko teka, pritiska na igralca z žogo in agresivnosti, pri čemer so storili tudi veliko prekrškov. Na drugi strani pa smo mi igrali točno tako kot so oni želeli. Zadrževali smo žogo v svojih nogah in se izpostavljali težavam. Igrali smo preveč v širino, namesto da bi več napadali v globino. Ko smo v prvih dvajsetih minutah dvakrat podali v globino, smo se nemudoma znašli v priložnosti. V večini primerov smo se sami izpostavljali težavam, saj smo bili vseskozi v dvobojih, v katerih pa smo bili premalo čvrsti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…