Domžalčani so državno prvenstvo odprli s suvereno zmago proti sosedom Radomljanom, ki tudi v petem občinskem derbiju niso zmogli ukrasti vsaj točke izkušenejšemu tekmecu iz iste občine. Za dober obet pred povratnim dvobojem kvalifikacij za evropsko ligo sta z zadetkoma poskrbel Slobodan Vuk in Juninho, nase pa je opozorilo še nekaj “rezervistov”.


Trener Elsner je namreč povsem premešal začetno enajsterico, saj je v primerjavi s tekmo v Soligorsku v njej zaigral zgolj Dejan Trajkovski, ki pa v četrtek nima pravice nastopa. Tudi domžalski strateg je bil po tekmi zadovoljen, da so se tudi igralci, ki v uvodu sezone niso dobili veliko priložnosti, uspeli dokazati kot dobre rešitve: “Ne maram besede rutina in tudi ta zmaga je bila daleč od rutinirane. Veseli me, da smo na igrišču prikazali veliko vsebine in bili nagrajeni z dvema goloma, čeprav bi lahko z boljšo učinkovitostjo zmagali tudi z višjo razliko. Višje zmage sem si želel le zaradi tega, da bi bili igralci nagrajeni za številne priložnosti, ki so si jih ustvarili. Od prve do zadnje minute je bil prisoten najpomembnejši segment in to je želja po zmagi. To mi je dodobra ogrelo srce in enostavno sem dobil potrditev, da lahko zaupam vsem fantom v kadru, kar je za trenerja nekaj izjemnega. V tem trenutku potrebujemo popolnoma vse igralce, če želimo biti uspešni na obeh frontah.”

V domžalskem taboru so po tekmi že pričeli z odštevanjem do četrtkovega dvoboja z beloruskim Šahtarjem, proti kateremu si lahko rumeni priigrajo uvrstitev v tretji predkrog evropske lige in dvoboja z londonskim West Hamom: “Fantom moramo dati možnost, da se poveselijo dosežene zmage proti Radomljam. Morajo biti ponosni na osvojene tri točke. Že v ponedeljek pa začnemo s projektom Šahtar Soligorsk. Tukaj opozarjam, da smo osredotočeni le na četrtek. Marsikdo že pogleduje najmanj še en teden naprej, mi pa smo z mislimi zelo čvrsto le pri tej tekmi. Zavedamo se, da bomo morali za zmago krvaveti in trpeti vse do zadnjega sodnikovega piska. Pokazati moramo enotnost in veliko željo, če želimo napredovati. Igramo na visoki ravni, saj gre za evropsko ligo, na drugi strani pa smo samozavestni in polni želje. Če bomo dali vse od sebe in se borili kot levi, bomo uspešni, saj mislim, da smo boljša ekipa.”

“Ostali smo zvesti našemu nazoru, da na vsaki tekmi želimo zmagati in da v nobeni ne varčujemo z močmi. To potrjuje tudi dejstvo, da so imeli danes trije igralci težave s krči, ki so verjetno posledica potovanja. Vse to priča o odličnem karakterju ekipe,” je še zaključil prvi mož domžalskega moštva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…