Znova močno zdesetkani Domžalčani so se na celjski zelenici, po prvem rezultatskem preobratu v letošnji sezoni, izognili šestemu porazu ter se po dveh zadetkih v nadaljevanju srečanja veselili še dvanajste zmage v sezoni, s katero so rumeni naskok pred četrto Gorico znova povišali na štiri točke prednosti. Preobrata in zmage je bil vesel tudi Luka Elsner.


“V obdobju do prejetega zadetka nismo igrali kot smo si želeli. Celjani so bili kvalitetni in agresivni, sami pa smo izgledali fizično zelo utrujeni. Po eni strani me veseli, da smo prejeli zadetek, saj nas je predramil. Pričeli smo igrati, kar treniramo, prenehali smo s preskakovanjem linij. V drugem polčasu, ko smo imeli več posesti in bili več prisotni na domači polovici, preko srečnih dogodkov prišli do izenačenja. Zatem smo bili sposobni dodati še nekaj plina. Veseli me, da smo bili v obdobju, ko so nas pestile bolezni in poškodbe ter po tako obupnem začetku sposobni odskočiti, se pobrati in tekmo obrniti na glavo. To me zelo veseli in ponosen sem, da imam ekipo, ki premore takšen karakter. Dogodki so šli v našo prid, vendar moraš kaj takega tudi izsiliti,” je po zmagi priznal domžalski strateg Elsner.

Domžalski strateg je v knežjem mestu pogrešal šesterico nogometašev – poškodovane Lucasa Maria Horvata, Slobodana Vuka in Filipa Jankovića, obolela Darka Zeca in Dejana Milića ter kaznovanega Gabra Dobrovoljca. Medtem ko je minuli teden v Zavrču navdušil predvsem Jan Repas, sta vidno vlogo pri preobratu v drugem polčasu odigrala Senad Jarović in Žan Žužek: “Super je, da se mladi na ponujene priložnosti odzivajo na vrhunski ravni. Danes sta Jarović in Žužek močno pripomogla k rezultatu. Na njih računamo, vendar smo vedno v dvomih, ali so zreli in sposobni prevzeti tako veliko odgovornost. Oni dokazujejo, da so in nam ponujajo ustrezne rešitve, kar nas izjemno veseli. Po reprezentančnem odmoru prihaja izjemno zahteven april in še kako jih bomo potrebovali. To je super za nas, klub in ekipo. Računamo lahko na vsakega člana in če nekoga ni, so na voljo drugi.”

Elsner bo med reprezentančnim premorom pogrešal članskega reprezentanta Matica Črnica, o katerem pravi: “Tukaj smo, da igralcem pomagamo pri razvoju. Ko je Matic naredil premik v glavi, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo prišel do reprezentance, saj je jasno, da kvaliteto ima. Postaja pravi profesionalec, kar potrjujejo konstantno dobre igre v zadnjih šestih mesecih. To pomeni, da ni odskočil slučajno, ampak, da vlaga vase in da pazi na to, kar počne. Trudi se na treningih in je dejansko spremenil svojo osebnost. Postal je veliko bolj zrel in ambiciozen. Veseli me, da je dobil nagrado, ki mu lahko predstavlja le spodbudo za vnaprej, da doseže še večje stvari.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…