26. krog Prve lige Telekom  Slovenije se z današnjim obračunom Radomelj in Domžal pričenja že danes. Občinski derbi se bo v domžalskem Športnem parku, kjer bodo v vlogi gostiteljev sicer Radomljani, pričel ob 19. uri. Jesenska obračuna so brez dobljenega zadetka obakrat dobili Domžalčani, ki na zmago, kljub težavam v napadau, ciljajo tudi nocoj.


“Radomlje so na področju organizacije v obrambi močno napredovale, kar so dokazale na večini tekem v spomladanskem delu. Večje število igralcev stoji za žogo, linije so bolj kompaktne in težje jih je prebiti. O tem pričajo tudi rezultati, ki so jih dosegli na našem igrišču. Velenje si je polomilo zobe, tudi Celje se je mučilo… Vsi si želimo, da bi, ne glede na način, tekmo zmagali, a sem prepričan, da ne bo enostavno. Gre za eno od tekem, na kateri je vse odvisno od nas. Odločala bo kvaliteta, ki jo bomo sposobni pokazati na igrišču,” pred večernim občinskim derbijem pravi domžalski strateg Luka Elsner, ki je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal, da je njegovo moštvo med reprezentančnim premorom delalo predvsem na področju priprave in zaključka napadov. “Uigravali smo veliko akcij, ki so bile nekoliko bolj šablonske kot sicer. V napadu si vselej odvisen od kvalitete igralcev. Tukaj predvsem mislim na kreativnost, pravilno izbiro idej in tehnično izvedbo. Igralci se tega zavedajo in pred nami je odlična priložnosti, da opravljeno prikažemo tudi na igrišču,” je dejal Elsner, ki bo danes pogrešal peterico svojih nogometašev. Jorrin John se še ni vrnil z reprezentančne akcije, Dejan Milić in Zeni Husmani po poškodbi še nista nared za nastop, izven pogona pa sta tudi Aladin Šišić in Veljko Simić.

Nekaj težav s sestavo ekipe ima tudi radomeljski trener Dejan Djuranović, ki je v preteklosti z Elsnerjem delil tudi domžalsko slačilnico. Domžalska Goran Vuk in Tadej Rems zaradi dogovora ob posoji ne bosta smela nastopiti, kaznovan je Aleksandar Zukić, zato bo Djuranović pogrešal kar dva osrednja branilca. Ker Radomljani spomladi igrajo s trojico v ožji obrambi, bi lahko to privedlo tudi do nekaterih sprememb v postavitvi, bo Djuranović svojemu stanovskemu kolegu pripravil kakšno presenečenje?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…