Velenjčani so Ljubljančanom zadali nov boleč udarec. Knapi so v Stožicah slavili že jeseni in vajo ponovili tudi v prvi pomladanski domači tekmi Olimpije. Nejc Vidmar je moral štirikrat po žogo v svojo mrežo, Olimpija je bila dotolčena, nič kaj bolj vedro pa po zadnjem sodniškem žvižgu ni deloval niti Luka Elsner.


“Dejstva so kruta in potrebno jih je sprejeti. Po porazu v derbiju smo na domačem igrišču doživeli težak poraz. Manjkalo je veliko tega, kar bi moralo sestavljati ekipo, pričnemo lahko z odnosom v prvem polčasu in disciplino pri varovanju našega zadetka ter vsega ostalega. Manjkalo je energije, da ustvarimo priložnosti in zabijemo, da se vračamo v obrambo. Manjkalo je vse in v takšnem položaju je potrebno biti skromen in pogledati proti dnu. Opravičilo vsem, ki podpirajo klub, je verjetno še premalo. Vse, kar lahko ocenimo kot pozitivno, je, da nismo popustili do zadnje minute, vse ostalo pa je težko sprejemljivo za ekipo, ki ima visoke ambicije. To je kruto dejstvo,” je po tekmi dejal domači strateg.

Foto: Rok Zore

Je bil vzrok za bledo predstavo zmajev tudi v odnosu? “Odnos je bil problematičen. Morda ne pri vseh, na nekaterih položajih pa zagotovo, kar ni normalno in niti slučajno ne razumem. Kot trener skušam motivirati svoje varovance, vendar bi moralo biti pri igralcih, ki igrajo v klubu kot Olimpija, to biti samoumevno. Za klubom stoji preveč ljudi, ki spremljajo klub. Zato si ne smemo dovoliti takšnega pristopa,” je bil jasne trener Olimpije, ki je spomladi doživela že dva poraza in tako morda že izpadla tudi iz boja za naslov prvaka.

V Ljubljani so pod vodstvom Milana Mandarića že posegali po hitrih menjavah, se Elsner že boji za svojo službo? “Trener je vselej v položaju, da je njegova služba vprašljiva, še posebej v klubu s tako visokimi ambicijami. Ko se zgodi takšen polom, se je potrebno zavedati, da bomo opravili analizo opravljenega dela. Če sem faktor, ki je problematičen, bo potrebno to dejstvo sprejeti kot moški. Še enkrat pa ponavljam, da mi je v takšni situaciji bolj žal fantov in navijačev, kot pa zame osebno. Sem potrt in eden od tistih, ki jim je v tem trenutku najtežje. Profesionalni nogomet je krut in mora biti krut, ko rezultatov ni, je v prvi liniji trener,” je svojo prihodnost deloma že nakazal nekdanji strateg Domžal.

Elsner je imel tokrat ob sebi tudi športnega direktorja Ranka Stojića, ki je bil predvsem v prvem polčasu aktiven tudi ob stranski črti. Elsner je dejal, da s potezo svojih šefov ni imel težav: “To je bila odločitev vodstva. Vse v smeri, da se v želji po zmagi pomaga ekipi. V slovenski ligi je na klopi prisotnih kar nekaj športnih direktorjev. To me ne moti. Vse, kar je v pomoč, da se tekma dobi, zame ni težava. V to se moj ego ne more vmešavati, še posebej, če je odločitev sprejeta s strani mojih nadrejenih. Tega ne dojemam, kot da mi je bilo nekaj odvzeto.”

Foto: Rok Zore

Vseeno pa se zdi, da imata Stojić in Elsner različne poglede na izpolnitev zastavljenih ciljev. Medtem ko Stojić teži k dobri igri, je za Elsnerja v prvem planu predvsem rezultat, ki ga bo konec koncev obdržal nad gladino. “Potrebno je pričeti s tem, da zmaguješ in tako ohranjaš stik s cilji ter si obenem daješ čas, da se razvijaš igro. Če zadevo obrnemo, hitro pride konec, če z dobro igro ne dobivaš tekem. Vse ekipe, ki so osvajale lovorike, so imele segment tekmovalnosti in če tega ni, manjka osnovna stvar, da si lahko konkurenčen. Mislim pa, da je tudi pri direktorju samoumevno, da to mora biti in je potrebno na tem graditi kakovostno igro,” priznava 34-letni strokovnjak.

Morda bi bil boj z razpoloženimi Velenjčani lažji, če bi za gradnjo igre na sredini igrišča skrbel Rok Kronaveter, ki pa ga kljub nekaterim napovednim in dejstvu, da trenira s soigralci, ni bilo v kadru. “Povedano mi je bilo, da bo klub na to temo že v kratkem razkril več, zagotovo pa zaenkrat rešitev še ni bila najdena,” je bil o položaju prvega strelca lanske sezone jasen Elsner, ki je ob tem priznal, da je na sredini igrišča pogrešal več izbire: “Imeli smo težave na sredini igrišča, tudi zaradi tega, ker sta bila odsotna Miškić in Avramovski. Dali smo priložnost mlademu Novaku, ki je veliko pokazal in obetal. Danes je ta položaj malce potrpel, manjkal je širši izbor.”

“V nogometu je možno vse. Veliko je bilo že situacij, ko se povlečeš z dna. Če je karakter pravi, ki do sedaj ni bil prikazan, se da marsikaj nadoknaditi. Težava je, ker se zdi ta pot v tem trenutku precejšnja,” je po vprašanju o boju za naslov prvaka odgovoril Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

  1. footballfan

    6. 3. 2017 na 11:51

    A bo glavni krivec, g. Stojić končno odpeketal? A bodo samo še športni direktorji odločali o vsem in nikoli odgovarjali za svoje napake??

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…