Domžalčane po gostovanju v Velenju danes čaka novo težko gostovanje na obrobju haloških gričev. Prvoligaški nogomet se po polletnem premoru, ko so Zavrčani svoje tekme gostili na Ptuju, namreč znova seli ob slovensko-hrvaško, v završki Športni park, ki je v minulih mesecih doživel korenite spremembe. Rumeno-modri bodo skušali domačim pokvariti praznik.


“Analiza tekme z Rudarjem je pokazala, da smo grešili pri zadnjih podajah. Priprava napadov niti ni bila tako slaba kot odločitve tik pred zaključki akcij. Če bi bili pri oddaji žoge bolj natančni, bi imeli vsaj 15 zrelih priložnosti. Ocena tekme v Velenju niti ni tako slaba, saj domačim nismo dovolili ničesar. Bili smo dominantni, vendar žal nismo uspeli priti do gola. Dela je še ogromno, ampak mislim, da je smer, v katero se razvija ekipa prava, vendar nekaj tekem še potrebujemo,” je za klubsko spletno stran dejal domžalski strateg Luka Elsner, ki je bil v napovedih previden že pred prvim spomladanskim gostovanjem. 32-letni trener pravi, da njegove varovance v Zavčru čaka dvojna nevarnost: “Na gostovanju v Zavrču nas čaka dvojna nevarnost. Prvič, domačini odpirajo nov stadion, kar prinaša ogromno želje po zmagi. Drugič, gremo k ranjenemu levu, ki v Novem mestu ni igral tako slabo kot kaže končni izid. Na to smo igralce opozorili, vendar dejstvo je, da so načrti nasprotnika za nas povsem nepomembni. Za dosego cilja moramo v Zavrč kreniti z veliko željo po zmagi in se tako tudi obnašati na igrišču. Hkrati moramo biti tekmovalni do te mere, da ne glede na vsebino na igrišču, osvojimo vse tri točke.”

Vodilna ekipa liga bo v Zavrču nastopila brez četverice poškodovanih, Zenija Husmanija, Dejana Milića, Gabra Dobrovoljca in Yanna Mvitaja, Elsner pa ne bo smel računati niti na kaznovana Darka Zeca in Kenana Horića, ki pravi, da soigralce čaka zahtevno gostovanje: “To bo zelo težka tekma, saj bodo domači zaradi otvoritve stadiona izjemno motivirani. Kvaliteta je na naši strani ne glede na to, da nismo v polni postavi. Potrebno jo je le prenesti na igrišče in prepričan sem, da bomo dvignjenih glav zapuščali stadion v Zavrču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…