Zadnja tekma trinajstega kroga bo v večernih urah odigrana v domžalskem Športnem parku, kamor na gostovanje prihajajo Velenjčani, ki so v letošnji sezoni Domžalčanom že morali priznati poraz, saj so rumeno-modri na gostovanju v Šaleški dolini slavili z avtogolom Ivana Knezovića, v preteklosti tudi dolgoletnega branilca Domžal. Domači strateg Elsner je v desetdnevnem premoru svoje moštvo dobro pripravil na naporno nadaljevanje sezone.


“Veliko lažje je delati, ko imaš na razpolago veliko večino igralcev, ki so povrhu vsega še zdravi. Na področju taktike smo lahko veliko postorili, hkrati pa smo pri nekaterih tudi dvignili kondicijsko raven, saj bomo v naslednjem ciklu, čaka nas res peklenski ritem sedmih tekem v 24 dneh, potrebovali prav vsakega igralca na najvišji ravni. Rešitve bomo morali iskati v celotnem kadru in zato sem še toliko bolj vesel, da imamo na razpolago prav vse moči. Izpostaviti velja tudi vrnitev Slobodana Vuka, ki je po zelo dolgem času znova vadil z ekipo in je vse treninge opravil odlično,” je v pogovoru za spletno stran domžalskega kluba zaupal Elsner, ki je v sobotnem dopoldnevu rutino treningov prekinil z vadbo ameriškega nogometa, saj so Domžalčane obiskali igralci ekipe Ljubljana Silverhawks. Zaključek priprav na obračun s knapi je bil znova v znamenju evropskega nogometa, domači strateg pa tekmo z Velenjčani vidi kot ključno za uspešno nadaljevanje sezone in nadgradnjo več kot le uspešnega začetka sezone: “V kolikor želimo uresničiti naše cilje, je tekma z Rudarjem ključnega pomena. Obrniti moramo jadra proti vetru in se podati v pravo smer. Osvojiti moramo tri točke in pokazati pravo tekmovalnost ter pristno željo po zmagi. Pokazati moramo, kako smo v uvodu prvenstva znali uspešno držati rezultat. Če smo tekmo proti Zavrču izgubili na čuden način, moramo sedaj na čist način osvojiti poln izkupiček.”

In kakšen bo recept za točke? Elsner bo skušal moštvo popeljati do zmage z receptom, ki krasi tudi nasprotnika in je Domžalčane krasil v uvodu sezone: “V Domžale prihaja izjemno nevaren nasprotnik, ki ga je potrebno v fazi obrambe vseskozi dobro nadzirati. Velenjčani imajo kvaliteto, idejo in sposobnost razigravanja. To so elementi, v katerih smo bili v večjem delu prve četrtine sezone močni tudi mi. Te prvine moramo znova prikazati proti Velenjčanom. Če bomo to počeli dobro, se nam bodo ponudile tudi priložnosti za zadetek, potem pa je vse odvisno le še od naše učinkovitosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…