V Novi Gorici se je nadaljevala serija minulih let, ko so Domžalčani domov praviloma odhajali s polno malho točk. Nič drugače ni bilo niti tokrat, saj so rumeno-modri slavili z 1:2 in z novo zmago potrdili naslov jesenskih prvakov. Po neugodnem porazu z Olimpijo, po katerem so izgubili nekaj dragocene prednosti, so se Domžalčani pobrali in s potrpežljivo igro ugnali neugodnega nasprotnika, ki ni bil daleč do točk.


“Na številnih področjih smo se vrnili k starim nazorom, predvsem pa veseli, da je bila znova očitna naša zmagovalna miselnost. Prepričan sem, da bi bila naša igra veliko boljša, če ne bi prejeli nesrečnega izenačujočega gola. Po njem smo se začeli preveč ukvarjati s sodnikom, kar nas je popolnoma vrglo iz ritma. Imeli smo težave in vseskozi smo lovili pravo igro. Karakter, ki nas je pripeljal na vrh lestvice, je bil danes znova prisoten in zaradi tega smo tudi uspeli priti do novega vodstva,” je po štirinajsti ligaški zmagi sezone za klubsko spletno stran dejal Luka Elsner, trener jesenskih prvakov, ki je bil za razliko od minule tekme, ko so njegovi varovanci izgubili v ljubljanskih Stožicah, zadovoljen s pristopom svojega moštva. Mladi trener je poudaril, da je bil poraz z Olimpijo in približevanje najbližjih konkurentov pravzaprav koristno, saj so nogometaši predramili in v Novi Gorici zaigrali precej bolje: “Poraz v Ljubljani in približevanje zasledovalcev na lestvici nam je koristilo, saj smo tekmo v Novi Gorici odprli zelo dobro. Če ne bi dobili do določene mere sporen zadetek, bi verjetno prikazali bolj suvereno igro. Vsake toliko časa je dobro, da te nekaj predrami in te spomni na stvari, ki so te pripeljale na vrh lestvice. Tega smo se zavedali in se na vse pretege trudili, da bi osvojili tri točke. Pred tekmo sem fantom rekel, da se danes domov ne bomo vrnili brez treh točk in da mi je pri tem popolnoma vseeno, kako do njih pridejo. Zmaga mora iti z nami. Fantje so znova potrdili, da so vredni zaupanja.”

Domžalčani so z zmago potrdili jesenski naslov, saj imajo krog pred začetkom zimskega premora pred drugouvrščenim Mariborom, ki ima sicer tekmo manj, šest točk prednosti. 32-letni strokovnjak, ki bo imel med zimskim premorom verjetno nekoliko več časa za zaključno nalogo UEFA PRO licence, pravi, da naslov jesenskega prvaka tudi znak, da je do konca prvenstva še veliko tekem: “Občutek ob naslovu jesenskega prvaka je prijeten, hkrati pa ti da jasno vedeti, da je pred teboj še dolga pot do konca sezone. Smo šele malce čez polovico in četudi si naredil veliko in se z ogromnim trudom povzpel na vrh, se zavedaš, da je do konca še precej tekem in da te na vsakem koraku čaka padec, če v tej bitki ne pokažeš kvalitete in nisi psihološko pravi. Na tej poti smo se marsikaj naučili in za posamezne lekcije niti nismo bili veliko kaznovani. To je dobro. Prejšnji teden sem za zaključno nalogo za UEFA PRO licenco gledal naše posnetke iz prejšnje sezone in razlika v primerjavi z letošnjimi igrami je ogromna.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …